Petak

28. 6. 2019

18 – 22 H
Park Guvernerove palače, Muzejski trg 1
Dob: od 8 do 12 godina. Za 40 polaznika/ca (plus roditelji)

Park’o’par je međugeneracijsko događanje koje u parku Guvernerove palače pretvara djecu i odrasle u kreativne stvaratelje glazbenih i vizualnih kulisa. U prvom bloku kreiramo kroz brojne radionice, a u drugom slijedi opuštena disko večer i plesnjak, druženje u našem magično stvorenom prostoru uz Analogni disko. U radionicama se sudjeluje u tandemu zajedno s mamom ili tatom, starijim bratom ili sestrom, bakom ili djedom… no na plesnom podiju može sudjelovati cijela obitelj!

Radionica: Obiteljski back to back – b2b (6 do 7 parova)

Back to Back, skraćeno b2b, u doslovnom prijevodu “leđa o leđa”, vrsta je glazbenog nastupa više selektora odjednom na način da nekoliko pjesama prvo bira jedan, a potom drugi selektor, međusobno se nadopunjujući stilom, tempom ili drugim karakteristikama. Roditelji i njihova djeca tako će imati priliku kroz mentorstvo ekipe Radio Rože upoznati se s osnovnim vještinama i znanjima selekcije i puštanja glazbe s ploča.

Suradnici: Radio Roža – Davor Margan, Sebastijan Tomažin i Davor Popdankovski
Organizatori: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Vijeće mladih Benčić

Prijave za radionicu na web stranici www.vijecemladihbencic.com

Radionica: Neće u oceane ovo smeće (10 parova)

Plastične vrećice predstavljaju veliki problem za okoliš, većina ih se može iskoristiti samo jednom, zbog njihovog svojstva teško ih je odvajati i reciklirati u reciklažnim centrima, lagane su te ih vrlo često možemo vidjeti kako nošene burom lete i završavaju u krošnjama stabala ili moru. Na ovoj međugeneracijskoj radionici, umjetnica Tanja Blašković pokazati će kako koristiti tehniku kreativnog recikliranja plastičnih vrećica peglanjem, a zatim će se od dobivenog materijala raznih boja i uzoraka izrađivati lepršave meduze.

Suradnica / voditeljica: Tanja Blašković
Organizatori: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Vijeće mladih Benčić

Radionica: Uhvati kadar (10 parova)

Ovo je radionica šetanja, istraživanja i hvatanja kadra kroz koju će male i velike sudionike voditi arhitektica Gorana Stipeč Brlić. Uz pomoć dobivenih rekvizita promatrati će se i skicirati pogledi na prostor koji okružuju park. Kadrovi će se skicirati na folije, a zatim ispunjavati bojama i od njih stvarati zastavice.

Suradnica / voditeljica: Gorana Stipeč Brlić
Organizatori: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Vijeće mladih Benčić

Radionica: MonsteRi (10 parova)

Monstere su biljke koje krase mnoge domove svojim velikim zanimljivim lišćem. Inspirirani ovim čudovišnim biljkama pod vodstvom dizajnerice i ilustratorice Rine Barbarić upustit ćemo se u zabavno kreiranje i izradu umjetnih biljaka i lišća različitih oblika te tako stvarati svoje verzije nekih drugačijih Monstera.

Suradnica / voditeljica: Rina Barbarić
Organizatori: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Vijeće mladih Benčić

Radionica otvorenog tipa: Letvičaranje

Pridružite nam se u igri stvaranja prostornih instalacija uz pomoć drvenih letvica i zastavica. Biti će tu piramida, dijamanata, stožaca i trokuta. Neke ćemo zatim pustiti da se sami kotrljaju po parku, a druge ćemo objesiti da se vrte oko svoje osi u zraku.

Suradnik / voditelj: Damjan Šporčić
Organizatori: Muzej moderne i suvremene umjetnosti Rijeka i Vijeće mladih Benčić

Za radionicu nisu potrebne prijave.

Prijave na sve radionice osim letvičarenja i b2b-a:

na mmsu.tobogan@gmail.com s naznakom naziva programa.