Srijeda

14. 10. 2020

7 H
Ogranak Trsat/American Corner Rijeka
Radionica je besplatna za članove Gradske knjižnice Rijeka, a sudjelovanje je zbog ograničenog broja mjesta potrebno prijaviti na mail american.corner@gkri.hr.

Naša listopadska radionica 3D printanja vodi vas u svemirska prostranstva.

srijedu 14. 10. u 17  sati u American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka) bit će održana radionica 3D printanja s temom svemira, a s obzirom da se upravo u listopadu odvija i World Space Week.

Svjetski tjedan svemira se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada. Generalna Skupština UN-a je proglasila Svjetski tjedan svemira 1999. godine. Provođenje Svjetskog tjedna svemira je pod vodstvom UN Komiteta za miroljubivo korištenje svemira (COPUOS) i UN Ureda za poslove svemira (UN Office for Outer Space Affairs – OOSA) smještenog u Beču, Austrija. Ovi se datumi simbolično odnose na dva značajna događaja: lansiranje prvoga satelita u povijesti čovječanstva, Sputnjika 1, koje se dogodilo 4. listopada 1957. godine te potpisivanje Povelje o miroljubivom korištenju Svemira dana 10. listopada 1967. godine.

Radionica je besplatna za članove Gradske knjižnice Rijeka, a sudjelovanje je zbog ograničenog broja mjesta potrebno prijaviti na mail american.corner@gkri.hr, porukom Facebook stranici American Corner Rijeka ili na pultu u Ogranku Trsat. Sudjelovati mogu stariji od 10 godina.