Četvrtak

19. 12. 2019

18 H
Ogranak Trsat
Sudjelovanje je slobodno za članove Gradske knjižnice Rijeka. Radionica namjenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta kao i njihovim roditeljima ili odraslim pratiteljima.

U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka (American Corner Rijeka) 19. 12. u 18 sati bit će održana radionica izrade božićno-novogodišnjih ukrasa od kombinacije recikliranih i prirodnih materijala.

Radionica se sastoji  od upotrebe recikliranih materijala, konkretno tekstila, kojeg su velikodušno za ovu priliku donirale tvrtke Texum d.o.o., Lay-Z  d.o.o. i obrt za tapeciranje Meblo-Dekor. Osim recikliranog tekstila koristiti će se i prirodni materijali poput suhih grana i šišarki, a od dodatnih sredstava za rad upotrijebiti ćemo škare i vruće ljepilo.

Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta kao i njihovim roditeljima ili odraslim pratiteljima.  Za radionicu je predviđeno 12 polaznika.

Svrha radionice se sastoji u poticanju svijesti kod djece da se materijali namijenjeni otpadu mogu iskoristiti u određene svrhe  i samim time sudjelovati u prijeko potrebnoj akciji očuvanja prirode pod geslom: Ne kupuj. Recikliraj.

Kuturno umjetnička udruga Akt, Opatija, osigurala je sav potreban materijal za radionicu, a polaznici radionice mogu slobodno sa sobom donijeti neke materijale koje bi htjeli dodati na svoje uratke. Voditeljica radionice je Sandra Vučetić, članica Kulturno umjetničke udruge Akt.

Sudjelovanje je slobodno za članove Gradske knjižnice Rijeka, a obvezna je prijava na e-mail american.corner@gkri.hr, porukom Facebook stranici American Corner Rijeka ili osobno za pultom u Ogranku Trsat.