Rad rukama velik je užitak, a kada pri tome od npr. staklenke krastavaca nastane nešto lijepo, nema kraja sreći…

Pobojali ste sve slikovnice, kolaž je odavno izrezan, a plastelin je zabranjen materijal u vašem domu jer vam je dosta njegova struganja a parketa. I što vam još preostaje da radite sa svojim malim kreativcima? Imamo super prijedlog!

Materijal vjerojatno već imate doma, a ako vam nešto nedostaje, lako ćete nabaviti. Dakle, pojedite konačno ona posljednja dva krastavca koja vam se povlače po hladnjaku mjesecima i krenite ukrašavati staklenke koje će ukrasiti i osvijetliti vaš dom.

Slika 1:

Nabavite staklenke raznih veličina i oblika, flomastere za iscrtavanje različitih materijala (mi smo koristili flomastere marke Posca) i male svijeće (lučice).

Slika 2:

Prije no što počnete iscrtavati staklenke, možete na papiru napraviti skicu oblika kojima ćete iscrtati staklenke. Ako ste sigurni u svoju zamisao, krenite direktno raditi po staklenkama.

Slika 3:

Možda vam je malo nespretno crtati po zakrivljenoj površini pa malo zatražite pomoć iskusnijih koji vam mogu pomoći da svoju ideju prenesete na staklo.

Slika 4:

Čiste staklenke podnose sve oblike, boje i ideje tako da se nemojte ograničavati. Što više boje upotrijebite, bit  će efektnije kada zapalite lučicu.

Slika 5:

Kad iscrtate i obojite staklenku, pustite da se flomaster malo posuši i pripremite lučice. Kad je boja posušila, zapalite lučice i uživajte u čarobnim oblicima koje stvara plamen svjećice.

Nije ti dovoljno? Pogledaj što sve radi ArtMašina!