Svi smo nekad nosili narukvice prijateljstva. I bilo je skroz kul ako si ih znao sam napraviti umjesto da ih kupiš na nekom štandu. Ok, one sa štanda su imale više boja i uzoraka, ali ona koju si sam izradio bila je unikatna i na mjeru

Vrijeme je da i ti naučiš izrađivati narukvice prijateljstva. Tko zna, možda ovo ljeto zavrtiš i neki ozbiljniji biznis ako ovladaš novom vještinom.

Korak 1.

Ovo je definitivno tutorijal s najmanje materijala i alata koji smo do sad radili. Ako se nona/baka nije riješila svog konca za goblen, izrada narukvice prijateljstva koštat će te ravno 45 minuta tvog vremena i sitno strpljenja. Dakle, potreban ti je konac za goblen i koja pribadača iliti ziherica.

Korak 2.

Odaberi 5 do 6 boja konca za početak s kojima ćeš raditi. Kad se ispraksiraš, možeš dodati i više boja. Svaka boja konca nek se sastoji od dvije iste niti konca, dužine 60 do 70 cm.

Korak 3.

Nakon što si pripremio/la konac, skupi ga i pri vrhu zaveži običan čvor iz kojeg će visiti sve niti. Ostavi dovoljno konca iza čvora da kasnije možeš zavezati narukvicu.

Korak 4.

Ona ziherica koju si skinuo/skinula s bratove jakne, sad će ti poslužiti. Zihericu provuci kroz čvor i sve skupa pričvrsti za podlogu koja će pružati otpor kad budeš pritezao/la čvorove na narukvici. Najjednostavnije je okačiti o hlače.

Korak 5.

Odaberi boju s kojom ćeš početi i kreni oko prvog sljedećeg konca pritezati čvor. Palac neka ti posluži za oblikovanje omče čvora. Možeš pritegnuti jedan ili više čvorova za redom. Kad završiš s jednom bojom, Kreni na drugu dok ne odradiš cijeli red.

Korak 6.

Ovo je super opuštajuća aktivnost. Moždane vijuge će raditi na minimumu, a oči će ti se odmoriti od bliještećih ekrana. Dodatni benefit je da možeš narukvicom obradovati nekoga tko ti je drag.

Isprati sve korake kroz galeriju: