Zaposlene ruke su one koje najviše volimo, a količina ideja kojim ih možemo okupirati je nevjerojatnoooo velika. YouTube je sjajan za pronalazak gomile videa o raznim “uradi sam” temama. Naravno, u našem Bricku pronađi foto-vodiče naše ArtMašine. 🙂

Neznam za vas, ali ja o-bo-ža-vam izrađivati stvari svojim rukama, ili kako bi se to popularno reklo, volim DIY!

Izrađivati rukotvorine super je za razbijanje dosade i za učenje nečeg novog, i još ako je u dobrom društvu – zabavi nema kraja!

E sad, budući da svoju ljubav prema rukotvorinama jako želim podjeliti sa svima vama, sastavila sam listu od 10 najboljih videa s raznim idejama, koje možete isprobati s ukućanima ili prijateljima!

Samo ću zamoliti jednu stvar: ukoliko si dijete, uvijek pitaj nekog starijeg da ti pomogne u izradi rukotvorina – sigurnost je uvijek na prvom mjestu! A sad, na posao!

1. Uradi sam i pritom nauči kemiju i fiziku? Ok!

HooplaKidzLab je super zanimljiv kanal, na kojemu možete naći pregršt ideja za razne znanstvene eksperimente, i što je super, gotovo sve potrepštine uvijek imate negdje po kući! Dok se igrate, usput možete naučiti puno o kemiji, fizici, biologiji, matematici…

2. Napravi svoj kupaći kostim!

Ova simpatična mama s kanala Sew Cutesy svojoj kćeri napravila je predivan kupaći kostim! Ako vam se sviđa, nema razloga da ne probate i vi! Možda na svog omiljenog junaka iz stripa? Ili lika iz omiljene knjige? Uff, koliko mogućnosti!

3. Kažem vam, napraviti fotelju je zabavno i lagano!

Nisam ja to rekla, to je rekla Shannon s kanala TheCraftyGemini, ali moram reći da se slažem s njom! U videu, pokazuje kako na jednostavan i lak način napravit bean bag, i to u dječjoj veličini. P.S. u opisu videa imate besplatnu šablonu za još lakše šivanje!

4. Izradi svoj bookmark!

Ja znam da vi jako volite čitati! A svakom čitaču treba bookmark, zar ne? Ovo je jedan od najlakših uradi sam projekata, ali ujedno i jedan od najzabavnijih, jer možete biti kreativni koliko vam srce želi, a ovaj simpa video s kanala Kash Creatives neka vam služi kao inspiracija!

5. Fimo u ruke i udri na veselje!

Fimo je, za one koji ne znaju, masa nalik plastelinu, koju možete oblikovati kako god želite, a kad se osuši ili ispeče u pećnici (ovisi o vrsti fima), stvrdne se i ostaje takvom kakvu ste ju i napravili! Mogućnosti sa fimom masom ima, pa, masu 🙂

U ovom video djevojka po imenu Toni Elisson, s istoimenog kanala, pokazuje kako napraviti mini nakit, bedževe, privjeske sa temom hrane! Bacite oko, i okušajte se sami, nećete požaliti!

6. Napravi svoj sapun s igračkom unutra!

Osim što je imati sapun s igračkom realno dosta cool, jako ga je lagano za napraviti! Kanal Kin donosi vam ideju s malim sladoledom (taman za ljeto!). Sapun možeš napraviti za sebe, ili kao rođendanski poklon najboljem prijatelju/prijateljici, s njihovom najdražom figuricom unutra!

7. Gradnja dječje kućice za igranje!

Ovo je ipak malo veći projekt, koji traži spretne ruke i puno materijala, no kad vidite finalni rezultat i dječji osmjeh, isplati se uložiti trud u izgradnju dječje kućice! Mr.Vereshchak je snimio čitav proces, tako da nema izlike, bacite se na izgradnju!

8. Uradi sam – hranilica za ptice!

Kanal Kelly Barlow Creations donosi vam ideju kako na vrlo jednostavan i lak način napraviti hranilicu za ptice, ali od plastičnih boca! Bocu možeš ukrasiti na razne načine, i potom objesiti na obližnju granu i gledaj kako ptičice uživaju u novoj hranilici!

9. Napravi šator za svog kućnog ljubimca!

Kanal Hobby Lobby ima pregršti kreativnih ideja za razne DIY projekte, a jedan od njih je i izrada ovog super jednostavnog šatora za tvog kućnog ljubimca!

10. Izradi zanimljivu pozivnicu za rođendanski tulum!

Umjesto onih dosadnih običnih pozivnica, ove godine napravi sam/sama vlastite pozivnice! Kanal Søstrene Grene ima super ideju za pozivnicu, kakvu nema svatko! No to je samo jedna od ideja, preporučam ti da pustiš mašti na volju i napraviš neke lude i otkačene pozivnice! I jednu obavezno pošalji i nama! 🙂