Neznam za vas, ali ja o-bo-ža-vam izrađivati stvari svojim rukama, ili kako bi se to popularno reklo, volim DIY!

Izrađivati rukotvorine super je za razbijanje dosade i za učenje nečeg novog, i još ako je u dobrom društvu – zabavi nema kraja!

E sad, budući da svoju ljubav prema rukotvorinama jako želim podjeliti sa svima vama, sastavila sam listu od 10 najboljih videa s raznim idejama, koje možete isprobati s ukućanima ili prijateljima!

Samo ću zamoliti jednu stvar: ukoliko si dijete, uvijek pitaj nekog starijeg da ti pomogne u izradi rukotvorina – sigurnost je uvijek na prvom mjestu! A sad, na posao!

1. Uradi sam i pritom nauči kemiju i fiziku? Ok!

HooplaKidzLab je super zanimljiv kanal, na kojemu možete naći pregršt ideja za razne znanstvene eksperimente, i što je super, gotovo sve potrepštine uvijek imate negdje po kući! Dok se igrate, usput možete naučiti puno o kemiji, fizici, biologiji, matematici…

2. Napravi svoj kupaći kostim!

Ova simpatična mama sa kanala Sew Cutesy svojoj kćeri napravila je predivan kupaći kostim! Ako vam se sviđa, nema razloga da ne probate i vi! Možda na svog omiljenog junaka iz stripa? Ili lika iz omiljene knjige? Uff, koliko mogućnosti!

3. Kažem vam, napraviti fotelju je zabavno i lagano!

Nisam ja to rekla, to je rekla Shannon sa kanala TheCraftyGemini, ali moram reći da se slažem s njom! U videu, pokazuje kako na jednostavan i lak način napravit bean bag, i to u dječjoj veličini. P.s. u opisu videa imate besplatnu šablonu za još lakše šivanje!

4. Izradi svoj bookmark!

Ja znam da vi jako volite čitati! A svakom čitašu treba bookmark, zar ne? Ovo je jedan od najlakših uradi sam projekata, ali ujedno i jedan od najzabavnijih, jer možete biti kreativni koliko vam srce želi, a ovaj simpa video sa kanala Kash Creatives nek vam služi kao inspiracija!

5. Fimo u ruke i udri na veselje!

Fimo je, za one koji neznaju, masa nalik plastelinu, koju možete oblikovati kako god želite, a kad se osuši ili ispeče u pećnici (ovisi o vrsti fima), stvrdne se i ostaje takvom kakvu ste ju i napravili! Mogućnosti sa fimom masom ima, pa, masu 🙂

U ovom video djevojka po imenu Toni Elisson, sa istoimenog kanala, pokazuje kako napraviti mini nakit, bedževe, privjeske sa temom hrane! Bacite oko, i okušajte se sami, nećete požaliti!

6. Napravi svoj sapun sa igračkom unutra!

Osim što je imati sapun sa igračkom realno dosta cool, jako ga je lagano za napraviti! Kanal Kin donosi vam ideju sa malim sladoledom (taman za ljeto!). Sapun možeš napraviti za sebe, ili kao rođendanski poklon najboljem prijatelju/prijateljici, sa njihovom najdražom figuricom unutra!

7. Gradnja dječje kućice za igranje!

Ovo je ipak malo veći projekt, koji zahtjeva spretne ruke i puno materijala, no kad vidite finalni rezultat i dječji osmjeh, isplati se uložiti truda u izgradnju dječje kućice! Mr.Vereshchak je snimio čitav proces, tako da nema izlike, bacite se na izgradnju!

8. Uradi sam – hranilica za ptice!

Kanal Kelly Barlow Creations donosi vam ideju kako na vrlo jednostavan i lak način napraviti hranilicu za ptice, ali od plastičnih boca! Bocu možeš ukrasiti na razne načine, i potom objesiti na obližnju granu i gledaj kako ptičice uživaju u novoj hranilici!

9. Napravi šator za svog kućnog ljubimca!

Kanal Hobby Lobby ima pregršti kreativnih ideja za razne DIY projekte, a jedan od njih je i izrada ovog super jednostavnog šatora za tvog kućnog ljubimca!

10. Izradi zanimljivu pozivnicu za rođendanski tulum!

Umjesto onih dosadnih običnih pozivnica, ove godine napravi sam/sama vlastite pozivnice! Kanal Søstrene Grene ima super ideju za pozivnicu, kakvu nema svatko! No to je samo jedna od ideja, preporučam ti da pustiš mašti na volju i napraviš neke lude i otkačene pozivnice! I jednu obavezno pošalji i nama! 🙂