Koja fora za obogaćivanje jezika!

Danas sam u pauzi od učenja uzela mobitel u ruke i surfala malo Instagramom, te me algoritam doveo do profila Merriam-Webster!

Ako vam je poznato ime, ali ne znate što je Merriam-Webster, stižem upomoć! Naime, radi se o jednom od najvećih i najpoznatijih američkih izdavača radova vezanih uz jezik (najpoznatiji među njima su rječnici, poput višestruko nagrađivanog online rječnika).

Osim što i na njihovoj web stranici svakog dana osvane nova riječ dana, istu stvar možete potražiti i na njihovom Instagramu, u puno slikovitijoj formi! Evo kako izgleda jedan post:

Slike preuzete s Instagram profila @merriamwebster

Na primjeru možete vidjeti kako to izgleda: na prvoj fotki nalazi se riječ, a na pozadini fotografija koja ju najbolje ilustrira ili opisuje,; na idućoj daju se primjeri korištenja; a na trećoj nađe se neki zanimljivi fun fact ili pak povijest riječi!

Takvih primjera ima zaista mnogo, i mislim da je jako lijepo na ovaj način obogaćivati svoj jezik i znanje. Kad promislimo, pa nije loše da si profile napunimo sa edukativnim sadržajima tako da dok se opuštamo provodeći vrijeme na društvenim mrežama, istovremeno nešto i naučimo! Definitivno savjetujem da ih zapratite i da vam na profilu svaki dan osvane neka nova, zanimljiva riječ!