Odlučili smo pronjuškati Epic Games Store-om te vam kazati koju pametnu o igrama koje možete skinuti besplatno

Epic Games nastavlja sa svojom akcijom davanja igra besplatno igračima s ciljem promocije svoje platforme. Nakon što su oslobodili Batmana te još nekoliko manjih naslova (Everything, Minit, Metro 2033 Redux), došlo je vrijeme da slobodu osjete Surviving Mars, Observer i Alan Wake’s American Nightmare.

Do Marsa i nazad dok još možete!

Trenutno je moguće skinuti jedino Surviving Mars. Riječ je o simulatoru koji se bavi izgradnjom kolonije na Marsu. Prevedno, govorimo o SimCity-u, ali na Marsu. Ocjene koje stoje iza samoga naslova su solidne, ali treba upozoriti kako Surviving Mars nije za početnike s obzirom na to kako je njegov tutorial nepostojan te je više usklađen željama veterana s obzirom na to kako ne prašta greške. Međutim, uz malo volje i želje može i početnicima postati jedna od držaih igara s obzirom na to kako Surviving Mars odlično barata scenarijima u koje vas redovito baca, dajući tako suhoparnom preživljavanju i malo narativne zabave.

Još samo četiri dana do oslobađanja Observera!

Druga dva naslova besplatnima postaju za četiri dana (17. listopad). Observer je detektivski cyber-punk naslov koji barata punkerskom i hororskim elementima kako bi uhvatio igrača u svoj svijet. Mi preuzimamo ulogu Daniela Lazarskog koji traži svojega sina te pritom riješava jedan po jedan zločin. Za oni koji se odluče okušati u tome naslovu, treba upozoriti kako se više radi o interaktivnom filmu doli igri.

Vjerojatno najslabiji naslov u ponudi je Alan Wake’s American Nightmare koji nudi klišej hororac pomiješan s neuspjelim pripovijedačkim eksperimentiranjem kako bi ispunio kampanju. Međutim, gameplay je na mjestu te ako tražite igru koja će vam ispuniti popodne poslije škole ili posla nećete se razočarati. Samo nemojte previše razmišljati o priči.

Od 17. listopada moći ćete ju besplatno skinuti!