Neočekivano smo dobili uvid u novi VR uređaj.

Čini se kako se nastavlja rasap informacija. Nakon što je prošlog tjedna Microsoft zbog curenja informacija morao ranije od očekivanog u javnost izaći s novom konzolom — Xbox Series S — danas se isto dogodilo Facebooku.

Naime, nekolicina korisnika primjetila kako su se tijekom dana na službenim Facebook Blueprint stranicama našla dva videozapisa vezana za — ni više ni manje — novi model Oculus Questa. Prije tri mjeseca dogodio im se sličan propust kada su se na internetu nenadano našle fotografije uređaja, ali možemo reći kako su uspješno nadmašili taj incident.

Naravno, nije dugo trebalo administratorima da izbrišu zapise, kao što nije trebalo dugo vremena se isti ti zapisi prošire internetom. Pomalo nezgodno s obzirom na to kako je Facebook novi VR uređaj vjerojatno planirao službeno predstaviti i lansirati za dva dana — 16. rujna — na developerskoj konferenciji Facebook Connect.

Stoga, što nam novo donosi Oculus Quest 2? Drugi model trebao bi prema viđenom biti poboljšati grafiku (50% više piksela nego prethodnik) te povećati radnu memoriju (s 4 na 6GB). Ujedno, uređaji bi trebali dolaziti s 256 GB memorije (prije 128 GB) te bi trebali biti lakši za nošenje, kao što bi trebali unijeti preciznije kontrolere zahvaljujući mogućem igranju bez istih. Za više informacija trebat ćemo još strpiti nekoliko dana, a preporučamo vam da bacite oko na dva videa kako bi ste saznali i o manjim promjenama.

Treba još spomenuti kako bi se trebale moći igrati sve igrice s prijašnjeg uređaja te kako bi cijena trebala glasiti 399 američkih dolara. Kako to znamo? Walmart je slučajno istaknuo cijenu.