Povedite Vas i Vaše malene na zabavnu Zelenu radionicu, gdje ćete imati priliku naučiti kako izraditi vlastite igračke od – čarapa!

Kada? 25. rujna u 17:30 – 19:30
Gdje? RiHub

RiHib nam slavi rođendan, te će se u sklopu rođendanske proslave u srijedu, 25. rujna održati još jedna Zelena radionica!

Nadolazeća se temelji na principima reciklaže i ponovnog korištenja, koje želimo približiti i najmlađima.

Radionica izrade lutaka od čarapa se sastoji od kreativne igre namijenjene djeci uzrasta od 7 do 15 godina (osnovna škola), kao i njihovim roditeljima ili starijim pratiteljima koji bi mlađoj djeci pomagali u upotrebi škara i ljepila prilikom obrade materijala.

Cilj ove Zelene radionice je upoznati djecu sa pojmom recikliranih materijala te kako ih upotrijebiti u stvaranju novih proizvoda (ponajviše igračaka).

Materijali koji će se koristit su čarape (naravno, stare čarape koje više nemaju svoju funkciju odjevnog predmeta), razne tkanine (mogu biti od odjevnih predmeta ili vrpce, pokrivači, plahte,…), karton, stiropor i spužva.

Potrebno je ponijeti stare čarape koje su vam toliko drage da ih se ne želite riješiti, ali ih više ne možete nositi!

Za obradu navedenih materijala koristit će se škare, ljepilo i boje te će djeca usput učiti kako koristiti ta sredstva prilikom izrade lutaka, a u samoj izradi mogu uključiti svoj kreativni potencijal i svakoj lutki dati svoju osobnu notu.

Broj polaznika radionice ograničen je na 15 polaznika (djece i odraslih), a prijave su obavezne na e-mail: rihub.info@rijeka2020.eu

Voditeljica radionice je Sandra Vučetić iz Kulturno umjetnička udruga AKT, dugogodišnja aktivna članica i volonterka u projektu Moje mjesto pod suncem Udruge Šarolija i Centra za kulturu dijaloga koje pružaju pomoć socijalno i ekonomski ugroženoj djeci s područja Rijeke.
Zadnjih desetak godina dizajnerica je unikatnog nakita branda Amorositta.