Jedan od mnogih primjera manije koja okružuje Animal Crossing: New Horizons

Prije nekoliko tjedana dobio sam eksplicitan mail od urednika koji se sastojao od samo jednog pitanja – zašto je ovo popularno? Zamjenica se odnosila na senzaciju zvanu Animal Crossing: New Horizons koji je zadnjih mjeseci jedan od većih fenomena na sceni. Nažalost, nisam imao odgovor pa sam mu obećao tekst koji još nisam isporučio

U iščekivanju teksta odlučio sam pokazati jedan primjer ludila koje obuhvaća Animal Crossing: New Crossing. Jedan ljubitelj igre odlučio je konstruirati LEGO robota s jednom jedinom namjenom – kreiranje mamaca u igri. Naime, ribolov je jedna od najboljih aktivnosti unutar igre, ali mu prethodi pomalo zamorno stvaranje mamaca što je naš genijalac odlučio riješiti robotom koji samo stišće tipku A na joysticku. Zašto baš nju? Zato jer je ona ključna u procesu stvaranja mamca koji je proizvod konstantnog manevriranja kroz izbornik.

Nije teško predvidjeti kako će naš genijalac iskoristiti robota u narednim danima u Animal Crossingu. Ono što je teško predvidjeti je koja će sljedeća ludost doći u spas igračima igre.