Novi načini igranja

Klasične društvene igre u online izdanju

Priče

Sjećate se onih dana kada ste išli u školu (a baš vam se nikako nije dalo) i mislili ste: „Eh, da mi je barem danas ostati doma i uživati…“?

Čini se kao da je to bilo davno, a sada je situacija suprotna i svi maštamo o tome kada ćemo bezbrižno opet moći provoditi vrijeme u druženju sa prijateljima!

Iako se za to moramo još malo strpiti, to nikako nije razlog da uz svu tehnologiju koju imamo druženja pate. Imamo pametne telefone, Internet i računala koji se mogu koristiti kako bi dobre stare igraće klasike i dalje igrali sa vašim prijateljima, bakama, tetama, ma svima!

Pictionary

Svi već sigurno znate za Pictionary, igru crtanja i pogađanja! Igra se u timovima, i koji tim najviše crteža pogodi u zadanom vremenu, pobjeđuje!

E sad, možda vam se čini nezgodno igrati Pictionary preko ekrana, no platforma Zoom, ako već niste vidjeli, ima opciju crtanja! Tako da okupite u video pozivu sve s kojima želite igrati, rasporedite se u timove i nek zabava počne!

Tutorial korištenja bijele ploče na Zoomu!

Grad – država

Mislim da je svatko od vas čuo za ovaj stari klasik!

Grad – država igra je koja rijetko kad može dosaditi, a uvijek se nešto novo nauči iz nje (neka rijeka na M, grad na Ž, planina na K…).

Grad – država dobio je svoju online inačicu koja se može igrati na hrvatskom, ali i na stranim jezicima. Podržava igranje sa prijateljima (tako da može biti zatvorena i samo vi igrate), a možete igrati i otvorene partije sa ostalim igračima!

Pogodi tko sam

Pogodi tko sam je uvijek zabavno!

Mašti nema kraja, samo je u online inačici bitno da se ostali dogovore tko si bez tvog znanja, a ostalo se ne mijenja – i dalje pogađaš tko si dok ne pogodiš!

Jedna anegdota: prije nekoliko godina igrala sam ovu igru sa prijateljima, i jedan od njih zadao mi je tako tešku osobu! Svi su mi se smijali jer nikako nisam mogla pogoditi o kome je riječ, i najdalje što sam došla je da osoba nije stvarna i da je ženskog spola.
Odgovor je bio: Laa-Laa iz Teletubbiesa. Pa vi to probajte pogoditi!

Nadam se da sam vam dala dobre ideje kako zapapriti igru Pogodi tko sam, a ako ste više od board gameova, toplo vam preporučam stranicu Board Game Arena!

Nude gomilu igara koje možeš igrati sa prijateljima ili automatski sa ostalim igračima, u pravom vremenu ili na poteze, a ja sam danas odigrala nekoliko partija Kingdomina, jedne od mojih najdražih igara!