Na internetu je gužva i vrlo teško je pronaći korisne priče, pa ti možda pomognu naši povremeni vodiči. Gledaj, slušaj, radi, gradi…

Zamisli u sobi imati 300 3D printera…

Kažu da se ovakva mjesta zovu “farmama 3D printera”. Ne vidim da raste kukuruz, ali vidim 300 3D printera koji odjednom rade nove 3D printere i razne druge predmete.  Odličan primjer što znači moderna stvaralačka tehnologija.

Kako dizajnirati grad za djecu?

Pročitajte tekst koji navodi na razmišljanje, posebno sve oni koji žele biti jednog dana urbanisti i arhitekti, a pita se kako dizajnirati gradove za djecu. Gotov sve što gradimo ne radimo za djecu – ulicama se ne može šetati kolicima s bebama, nema normalnih prostora za igru, gradovi su grubi i nekreativni. Ante A. je lijepo rekao govoreći o Zadru: Gradovi nisu građeni da bi ih se posjećivalo s djecom, zato služe Gardalandi, Disneylandi, derneklandi, cirkusi, zabavišta ili u mojem djetinjstvu, tamo gdje je roditeljima ulaz bio zabranjen.

U svakom slučaju pročitaj CityLab priču.

Najbolja simulalacija upravljanja gradom

Sam se možeš početi vježbati u stvaranju takvih gradova igrajući Cities: Skylines, i dalje najbolju simulaciju upravljanja gradom iz svijeta videoigara iako će ove godine imati treći rođendan.

Animirani film i virtualna stvarnost

Vjerojatno doma nemaš neki posebno moćan VR, ali mogućnosti koje nudi ta tehnologija su ludilo. Mindshow je zabavna igra kroz koju pokretima tijela i ruku u samom ambijentu virtualne stvarnosti radiš vlastite likove i animirane filmove. I svi su lijepi i slatki.

Klingonski turistički centar

Ovo je čisto da vidiš kako mašta pokreće sve, pa i posao. U švedskom Stockholmu nastaje centar posvećen Klingoncima i njihovoj kulturi. Da ne bude zabune, Klingonci zapravo ne postoje, oni su likovi u seriji Zvjezdane staze. Dobra priča radi čuda.

Pročitaj više i o tome.

Farma nasred grada

Potpuno drugačija farma od prve na listi nalazi se u Detroitu. Već ti je Ana S. rekla kako je zakon urbano vrtlarstvo i kako možeš iskoristiti svoj balkon, ali ovo je potpuno druga razina – cijela farma nasred grada koji je nekad bio poznat po proizvodnji automobila. Ogladnjeli smo i želimo odmah salatu od tog pomidora!

Pozdrav do sljedeće ture! Tvoj Brickzine.