Simulacija

Na pomolu je Paralives – konkurencija dostojna Simsima?

Priče

Jeste li vi čuli za Paralives?

Ako ste i vi, kao i ja, dugogodišnji predani fanovi Simsa, ovo će vas definitivno zaintrigirati! Naime, neki dan sam lunjala Internetom kad je do mene došao zanimljiv videić o Paralivesu, novonajavljenoj simulaciji koja neodoljivo podsjeća na Simse! Odlučila sam da to moram podijeliti s vama, i baš me zanima kako se vama čini!

Paralives – tko, što?

Paralives je referenca na paralel lives (paralelni životi)! Radi se o tek najavljenoj simulacijskoj igri (koja će, kako developeri kažu, biti dostupna za Mac i PC), u kojoj će se moći graditi kuće, kreirati likovi i njima upravljati u skroz otvorenom svijetu.

Što se tiče gradnje (build mode) najavljuju kako će igrači Paralivesa na dlanu imati različite mogućnosti korištenja moćnih alata kako bi izgradili dom iz snova za svoje paraljude, a najveća fora je što neće biti ograničenja grida (znate one ponekad dosadne „mreže“ u Simsima). Tako će se moći graditi zidovi koliko god želimo visoki, dugački i zakrivljeni.

Pogledajte kako će izgledati gradnja jedne kuće!

Čak će postojati i metar! Obećavaju i potpunu kontrolu nad bojama i veličinom namještaja (je li ovo kraj različitim bojama drva u kućicama?!).

Konačno, tim iza Paralivesa tvrdi kako će igrači moći svoje likove igrati u potpuno otvorenom svijetu, što znači dućani, parkovi, radno mjesto… Fora!

Tko stoji iza ideje?

Osoba iza ideje o ovoj budućoj igri je Alex Massé, dugogodišnji profesionalni softverski inženjer, dizajner igara i umjetnik. Uz njega, u Paralives Studiu radi još 10 ljudi (sve redom programeri, dizajneri, animatori i umjetnici) a sve s ciljem da Paralives što brže dovedu u život!

Fora stvar je da su svi zagriženi fanovi Simsa (govorimo o 15+ godina igranja), a prilikom jednog intervjua izjavili su kako cilj Paralivesa nije bio izraditi bolju verziju Simsa, već da su Simsi bili jedna velika inspiracija,a svoju ljubav prema simulacijskim igrama žele usmjeriti u izradu svoje!

Kada igra izlazi?

Točan datum zasad još uvijek skrivaju, jer kako kažu, ne žele razočarati fanove ukoliko se dogodi neki neplanirani pomak! Pošteno!

 Preostaje nam čekanje i jednog dana igranje!