Za svačiji nos

Naočale od… Trapera?

Priče

Kada se termin ‘upcycle’ shvati ozbiljno…

Možda ste prema naslovu pomislili da vas muljam, ili da sam namjerno napisala ovakav naslov samo da biste kliknuli na njega, ali vas uvjeravam da nisam, jer naočale od trapera zaista postoje!

Sve je počelo od ideje engleskog dizajnera Jacka Spensera – kako stare traperice pretvoriti u nešto korisno, lijepo i kvalitetno?

Nakon 8 godina i 436 prototipa, Jack je uspio svoju viziju dovesti do realizacije, pa tako danas postoji Mosevic – Jackov start-up brend traper naočala!

No Jacku nikada nije bila ideja skrivati svoj trud i rad od ostalih, pa tako na Internetu možete pogledati video u kojem Jack pokazuje čitav proces nastanka jednih takvih naočala!

Naočale se izrađuju u manjim količinama u studiju u Cornwallu. Kolekciju je nazvao Shades of Denim, koja sadrži naočale u 2 boje i 5 različitih stilova, tako da svaki nos može pronaći svoj par traper naočala!

Jedna od ideja koja je vodila Jacka je ona o recikliranju, odnosno upcycleu postojećih komada u nešto novo i korisno. Jack tvrdi da se sa samo malo strpljenja zaista može napraviti nešto što će trajati dugo i služiti svrsi – dok ćemo smanjiti otpad za barem mrvicu!