Nastavljamo s isticanjem besplatnih naslova na Epic Games Storea. Ovoga tjedna na redu su A Short Hike, Mutazione, Anodyne 2: Return to Dust

Kroz gazilijon portala i ostalih medija saznali smo o formi života koji nas očekuje narednih tjedana. Pitanje koje si sada svi postavljamo je ono sadržaja. Jedno od rješenja nalazi se na virtualnim policama Epic Gamesa koji ovoga tjedna nudi tri naslova: A Short Hike, Mutazione i Anodyne 2: Return to Dust.

Kako smo već istaknuli prvoga u redu, odmah se okrećemo igri studija Die Gute Fabrika, Mutazione. Riječ je o više narativno, manje avanturističko nastrojenoj igri u kojoj pratimo djevojku Kai koja odlazi svojem umirućem djedu u udaljeno selo Mutazione. U maniri magijskog realizma selo je prije stotinjak godina pogodio meteor koji je uzrokovao mnogobrojne mutacije kod ljudi. Kai po dolasku saznaje kako je njen djed gradski šaman koji je zbog bolesti zapostavio mnogobrojne društvene dužnosti zbog kojih je zajednica počela patiti.

Očekivano, dužnosti zapadaju Kai koja redom počinje brinuti kako o ljudima, tako i o njihovim vrtovima. Unatoč relativnoj kratkoći (nekoliko sati) naslova, riječ je o još jednom dubokom naslovu o kojem ćete više razmišlja poslije završetka doli tijekom samog prolaska naslova.

S druge strane, Anodyne 2: Return to Dust dijametralno je suprotna igra koja preuzima prokušani Zeldin avanturistički model. Vi ste Nova, nano čistač pred kojim predstoji zadatak pročišćavanja glava stanovnika New Thelanda od tajanstvene prašine. Zahvaljujući narativnom mehanizmu smanjenja igrača kako bi ušao u glave likova, studio Analgesic Productions usustavlja dvije razine; prva je ona u stvarnosti, uglavljena kao 3D svijet, dok je druga ona u umu svakoga od likova kao 2D tamnica koju treba apsolvirati. Iako ne nudi ništa novo, Anodyne 2: Return to Dust je još kvalitetan naslov na kojega Link može biti ponosan što je utjecao.

Igre su na akciji do 19. ožujka kada ih na policama zamjenjuju dva puno poznatija naslova – Watch Dogs i The Stanley Parable.