Ilustrirao: Marko Butorac

Interaktivni, tehnološki napredni, ali istovremeno zabavni načini učenja pokazali su svoju važnost u novoj stvarnosti koju nam je stvorila pandemija korone.

Kako bismo učinili sve da naša djeca i mladi što lakše shvate, a onda se i prilagode novonastaloj situaciji, u partnerstvu riječkih udruga Ri Rock i Udruge RUKE (Vijeće mladih Benčić) te Gradske knjižnice Rijeka (izdavač Brickzinea), pokrenut je projekt Korona Kid koji će na portalu Brickzine.hr, Radio Roži i stranicama Vijeća mladih Benčić iznjedriti seriju članka i radijskih emisija posebno pripremljenih za djecu i mlade u vrijeme suočavanja s koronavirusom i posljedicama koje nosi.

Naši brojni stručni suradnici već vrijedno rade na člancima iz serije Korona kid kojima punimo naš Brickzine.hr. Edukativni i zanimljivi tekstovi pokrivaju područja kulture, umjetnosti, građanskoga odgoja, psihologije, kulture „uradi sam“.

A naše uredništvo djece i mladih ovaj je vikend krenulo sa svojim online radionicama  gdje će ove zanimljive članke pretvarati u uzbudljive radijske emisije koje će se moći pronaći i slušati na portalu Brickine.hr, ali također i na stranicama Vijeća mladih Benčić te na Radiju Roži.

Podrška

Projekt Korona Kid je podržan sa 4 997 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP i Norveških grantova.

Audio digitalizacija provodit će se putem individualnih i grupnih online radionica koje će se održavati putem platforme Zoom pod mentorstvom stručnih suradnika (Radio Roža, Petra Šarac, Natali Bosić). Vježbat ćemo govor, dikciju i dramatizaciju tekstova. Nakon vježbe slijedi snimanje govora i interpretacija tekstova koji će se također raditi online, a  potom slijedi i prikupljanje zvukova i efekata koji ilustriraju događaje iz tekstova.

Ali to nije sve! Kako bismo vas – naše mlade slušatelje i čitatelje – dodatno angažirali,  naše će uredništvo u svakoj radijskoj emisiji osmisliti po jedan poziv na akciju kako bismo prikupili vaše reakcije i kreativne radove i uključili ih u buduće emisije i objave tijekom projekta!!

Zato budite s nama i pratite sadržaja koje vam donosi Korona Kid! Više o projektu provjerite klikom na nos Korona Kida. 🙂