Sprema se poslastica za Super Mario avanturiste, a ruku na srce tko ovdje to nije? 🙂

Što je godina bez nove Super Mario igre? Ne brinite, ne morate odgovoriti jer je Nintendo najavio dolazak igre Paper Mario: Origami King na Nintendo Switch sljedećeg mjeseca, točnije, 17. lipnja.

U redu, sada primam pitanja.

  • Što je Paper Mario?

Riječ je o role-playing igri koja je svijetlo dana prvi put vidjela prije točno 20 godina. Moguće je kako vam je naslov promaknuo s obzirom na činjenicu kako se poslije toga našao još samo dva puta na virtualnim policama; 2007. godine izašao je za Wii U, dok je osam godina kasnije izašao ponovo na istoj platformi.

Igra se poigrava platformskim konceptima, kao i onima role-playing (Dungeons & Marios?); kreativni tim poigrava se s papirnatom verzijom glavnog protagonista u nama već poznatom svijetu, zamijenjujući dosadašnje iskustvo s jednim dubljim i bogatijim.

  • Što možemo očekivati u novom nastavku?

Informacije su trenutno šture s obzirom na to kako je Nintendo iznenadio zajednicu najavom. Iz njihova izvješća znamo kako zli kralj Olly želi savinuti papirnati svijet te kako je na nama da ga zaustavimo. Spominje se niz dodataka kao takozvanog 1000-Fold Arms te twistova kao primjerice taj da će nam saveznik biti – Bowser?

Spominje se i niz role-playing novotarija o kojima je nezahvalno raspisivati se dok ih ne vidimo za mjesec dana.

  • Hoćemo gameplay! Ili barem trailer…

Evo ga!