Trebamo li uistinu pitati tko želi besplatne igre?

U moru karantenskih popusta koji uzimaju ponuđeno iz novčanika uspjeli smo pronaći tradicionalni set besplatnih igara koje nudi Epic Games. Na virtualnim policama tako će sljedećih sedam dana biti Sherlock Holmes: Crimes and Punishment i Close to the Sun.

Close to the Sun je takozvani walking simulator koji kontemplira o alternativnom svijetu u kojem su svi Teslini izumi zaživjeli. Radnja prati novinarku Rose koja pokušava spasiti svoju sestru iz Teslinog gradobroda Helios samo kako bi otkrila tužniju i mračniju stranu Teslinog svijeta. Ikarovski naslov otkriva kako se igra bavi intrigantnim bioetičkim pitanjima.

Close to the Sun stilski podsjeća na BioShock (Art Deco), ali po pitanju mehanika čvrsto se drži onih koje vezujemo za opisne igre. Ako vam leptirići prorade u trbuhu na spomen alternativne povijesti, ovo je igra za vas.

Sherlock Holmes: Crimes and Punishment predzadnji je nastavak serijala o Sherlock Holmesu u režiji Frogwaresa. Riječ je vjerojatno o jednom od (naj)uspjelijih prebačaja ostavštine Arthura Conana Doylea u industriju videoigara. Videoigra je podijeljena na šest zasebnih epizoda unutar kojih rješavate po jedan slučaj. Ako ste ljubitelj Sherlocka Holmesa, igra je dušu dala za vas.

Besplatne su do 16. 4., a nakon toga vas čekaju Just Cause 4 i Wheels of Aurelia.