Tko bi rekao kako će knjigoljupci dobiti vlastiti zabavni park?

Kroz godine načuli smo se uistinu raznih ideja za festivale i zabavne parkove, ali kao i obično – opet je u moru ideja najluđa ona ruska. Točnije, ona o stvaranju zabavnog parka na temu bajki iz opusa Aleksandra Sergejeviča Puškina.

Što, kako, zašto i najvažnije – gdje!

Riječ je o projektu koji su krajem 2018. godine započele tvrtke Svetoch LLC i Jora Vision s ciljem opredmećivanja Puškinova bajkovita opusa. Razlog tomu je naravno pokušaj da se novije generacije zaintrigiraju Puškinovim svijetom koji bi prema najavama trebao biti ogroman. Jora Vision trenutno barata brojkom od 17 tisuća kvadratnih kilometara koja predstavlja veličinu zatvorenog djela parka u kojima će se smjestiti tri glavne zabavne zone od kojih će svaka biti bajka puna atrakcija i – Puškina.

Zabavni park bi se trebao zvati Lukomorye, prema bajkovitoj zemlji iz ruskih narodnih priča. Puškin se ipak ne bi složio s nazivom “Puškinland”.

To nije sve – dva hektara ruske zemlje trebalo bi biti namijenjeno otvorenom dijelu parku koji bi trebao sadržavati redom ruski sajam, čarobnu šumu i labuđe jezero.

Park bi trebao biti smješten u okolici Sankt Petersburga, a službeno otvaranje bi trebalo biti za točno tri godine.

Moramo priznati kako po prvi put ne znamo što očekivati od zabavnog parka. Mi i Puškin, zajedno u zbunjenosti.