Snapchat je izbacio još jedan u nizu ludih AR dodataka kojima se možete poigrati!

Na popularnoj aplikaciji Snapchat odnedavno je dostupna nova opcija – crtanje 3D AR efekata unutar aplikacije!

Ok…što?

Ok, da, puno sam riječi pobacala, a malo rekla. Možda će vam “tweet” Andrewa McPheea, proizvodnog stručnjaka za Snapchat dočarati točnije o čemu se radi!

Iz kratkog GIF-a vidi se kako će korisnicima biti omogućeno potpuno slobodno crtanje unutar aplikacije koristeći klasične alate za crtanje, a ti će crteži potom biti ‘zakačeni’ na mjesto unutar slike ili videa kao 3D objekt!

Opcija je moguća koristeći i prednju i stražnju kameru, na fotki ili videu, sloboda je na korisnicima a opcije su beskonačne, i ako smijemo dodati, dosta cool!

Jedino čime ste zapravo ograničeni je vaša kreativnost i debljina prsta, a ostalih prepreka baš i nema, što znači da je na vama da proširite vlastitu kreativu i da sami sudjelujete u kreativnom procesu vaših snapova ili izrade vlastitih filtera i maskica!

U principu, ovo je nastavak Snapchatovog “World Lens” djela aplikacije, gdje su korisnici mogli ‘prikvačiti‘ 3D objekt bilo gdje unutar okvira, a ovaj novi add jednostavno omogućava više slodode jer kreirate sličice sami.

Raznorazne AR maskice i filteri kojima mijenjate lice, dodajete maske i razne vizuale generalno su veliki trend sada na društvenim mrežama, od Facebooka, do Instagrama, no Snapchat je ipak uspio uz svemošnju konkurenciju ostati vodeći u održavanju interesa korisnika sa svojim AR opcijama!

Naš službeni zaključak?

Uvijek smo za bilo što kreativno i fora, no ipak dužni smo istaknuti kako kreativa nije samo na ekranima, već i svuda oko nas, samo ju trebamo pronaći! Tako da, kada napravite svoju fora Snapchat maskicu, uzmite neki od Brickzinea, istraži “uradi sam” tekstove, i pokušajte nešto napraviti rukama, vidjeti ćete, prezabavno je! 🙂