Bilo bi ljepše uživo, ali s obzirom na okolnosti i ovo će biti sjajna prilika za pripremu i sretno iščekivanje sigurnog dolaska nove generacije. 🙂

Od 18. do 28. svibnja Dom zdravlja PGŽ-a će održati online tečaj za pripremu trudnica za porod i roditeljsku funkciju.

Dom zdravlja se prilagodio ograničenjima vezanim uz sprečavanje širenja zaraze koronavirusom i tečaj pripreme trudnica organizira online, a detaljan raspored predavanja dostupan je na stranicama Doma zdravlja PGŽ.

Osnovne teme koje se obrađuju na tečaju su: zdrava i uspješna trudnoća; prepoznavanje rizične trudnoće i fiziologije poroda; promjene u urednoj trudnoći te osnovna znanja o dojenju; vježbe u trudnoći, za vrijeme poroda i nakon poroda; sretna i zdrava rodilja; dijete novi član obitelji, njega novorođenčeta.

Gdje se prijaviti?

Za prijavu ili dodatne informacije trudnice se mogu obratiti na telefone 051/440-143 ili 099/251-8252, elektronskom poštom tecaj.trudnice.rijeka@domzdravlja-pgz.hr ili svojoj patronažnoj sestri.

Tečaj pripreme trudnica za porod održava se uz potporu Odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Rijeke te Primorsko-goranske županije.

Online tečaj je namijenjen trudnicama i njihovim partnerima. Podsjetimo, KBC Rijeka je od 4. svibnja dozvolio prisustvovanje partnera na porodu.

Također, Hrvatska komora primalja na svom je YouTube kanalu pripremila tri besplatna online tečaja za trudnice.