Ostvari ideje!

Otvorene prijave za Digitalni učenički inkubator!

Priče

Imaš neku dobru ideju, i želiš učiti od najboljih? Pa onda je ovo vijest k’o skrojena za tebe…

Nakon prošlogodišnjeg Inkubatora, koji je usput rezultirao sa 170 razvijenih inovativnih projekata, i ove godine nastavlja se Digitalni učenički inkubator!

Što je Digitalni učenički inkubator?

Radi se o potpuno besplatnom online sustavu čiji je cilj poticanje učenika osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj na kreativno razmišljanje, osmišljanje i razvoj projekata!

Iza ove skroz kul ideje stoje Institut za inovacije, Školska knjiga i Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efikasnost i menadžment.

Što se tamo radi?

Znate kako svi danas jako puno pričaju o poduzetništvu, menadžmentu i svim tim ‘odraslim’ riječima? E pa ovdje možete naučiti kako to nisu riječi rezervirane samo za odrasle, te kako svatko može biti poduzetan i razviti svoje kreativne potencijale kako nam nikada ne bi zafalilo novih generacija kreativaca i inovatora budućnosti!

Filip Vrhovnik, voditelj projekta, opisao je to ovako:

Digitalni učenički inkubator izvrsna je prilika za učenike da se angažiraju u stvarima koje ih zanimaju i ispunjavaju te da nauče kako od vlastitih ideja stvoriti nešto konkretno, opipljivo i vrijedno. Da bi u tome uspjeli, potrebno je stalno trenirati svoj mozak, postavljati sebi pitanja i usvajati nova znanja, vještine i perspektive, a upravo sve to i provodimo u Digitalnom učeničkom inkubatoru.

Svi polaznici imati će priliku čuti savjete i preporuke nekih od najboljih stručnjaka i poduzetnika u našoj zemlji koji ih mogu potaknuti na daljnji rast i razvoj vlastitih ideja.

Tko može sudjelovati?

U Digitalnom učeničkom inkubatoru mogu sudjelovati učenici viših razreda osnovne škole i srednje škole iz cijele Hrvatske!

Gdje i kako se prijaviti?

Prijave traju do 14. veljače 2022., a prijaviti se možete na web stranici projekta.

Ček, postoje i neke nagrade?

Da, da!

Tri tima s najinovativnijim projektima imaju priliku osvojiti vrijedne nagrade u kategoriji osnovnih i srednjih škola, a posebno priznanje „Mentor inovatorˮ dodijelit će se učiteljima i profesorima koji su znatno pridonijeli razvoju kreativnosti svojih učenika.

Jednako tako, osnovna i srednja škola koje ostvare najzapaženije rezultate među svim timovima koji su uspješno završili Digitalni učenički inkubator osvojit će titulu „Škola za inovacijeˮnagradu za najinovativniju osnovnu i srednju školu u Hrvatskoj.

Malo inspiracije…

Za malo ekstra inspiracije, naši lokalci iz Osnovne škole Sveti Matej iz Viškova prošle su godine osvojili treće mjesto, a njihova voditeljica Jasmina Mamula osvojila je titulu naj mentora inovatora! Učenici su osmislili Sovu, igračku koja u kombinaciji s pričama i volonterskim aktivnostima pomaže maloj djeci u bolnici prebroditi razdvajanje od roditelja. Koje dobre ideje…

Što se čeka? Učenici, pokažite ovo učiteljima; učitelji, okupite sve zainteresirane – te se zajedno prijavite i ne propustite ovu genijalnu priliku za naučiti nešto novo i ostvarenje neke dobre ideje!