Mlad/a si i voliš glumiti? Ovo će te sigurno zanimati…

Već dobro znano Riječko kazalište mladih „Kamov” i ove godine otvara novu sezonu, ali i vrata četvrtoj generaciji mladih polaznika!
Čestitamo!

Tko još nije čuo za RMK, da osvježimo pamćenje: radi se o učilištu HNK Ivana pl. Zajca za mlade glumce i plesače koje je podijeljeno u dva djela: dramski studio (za djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta) te baletno-plesni studio (za djecu i mlade od 14 do 25 godina).
Novost je što će ove godine biti organizirana i jedna dramska grupa na talijanskom jeziku za djecu od 8 do 12 godina.

Audicija za dramski studio

Kada: 21. rujna 2020.
u 17 sati za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole
u 19 sati za srednjoškolski uzrast
Gdje: u prostoru Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajc

Predbilježbe za pristupanje audiciji i upis u novu sezonu primaju se putem e-maila na adresu kamov@hnk-zajc.hr do 20. rujna, a više informacija možete dobiti i na broju 099 702 23 61. Pratite službenu web stranicu Kazališta te Facebook stranicu RKM Kamov!

Zašto se upisati?

Osim odlične zabave i puno smijeha, dramski se studio može pohvaliti sa veoma uspješnim produkcijama predstava poput predstave „Mali princ” u režiji Renate Carole Gatice, predstave koju je u samo nekoliko blagdanskih dana pogledalo više od 4 tisuće djece i odraslih!

Ne smijemo zaboraviti i  „Čarobnjaka iz Oza” u režiji maestra Igora Vlajnića, kao ni divnu predstavu „Ba(j)ke nisu krive” u režiji Zrinke Kušević i Renate Carole Gatice.

Polaznike dramskog studija niti pandemija nije zaustavila, te su imali prilike sudjelovati i u velikim kazališnim produkcijama, predstavama „Evita” i „Vježbanje života – drugi put”.
E i da, još jedna super stvar – voditeljica dramskog studija je dramska pedagoginja Nikolina Hrga, od koje ćete jaaaako puno naučiti, a dodatne radionice iz područja glume i plesa vodit će glumice i glumci, članovi i članice ansambala Hrvatske i Talijanske drame!

O baletno plesnom studiu već smo pisali, a kako to izgleda možete pročitati ovdje! 🙂

Voditelji baletnog studija su baletni pedagozi Irina Köteles i Andrei Köteles, a dodatne radionice će tijekom godine, iz područja suvremenog plesa, voditi baletni umjetnici i umjetnice, članice i članovi ansambla Baleta riječkog Kazališta.

Za sve polaznike će i ove sezone, ako gospođa korona dozvoli, biti organizirani odlasci na predstave, a bit će uključeni i kao glumci/statisti/plesači u produkcijama HNK Ivana pl. Zajca!