Prva stvar koja me dočekala bio je ogromni osmjeh voditeljice Irine Köteles!

Kako biste saznali sve što vas zanima (a moram priznati, i mene je jako zanimalo), upitala sam tetu Irinu par pitanjca, a prvo sam ju zamolila da mi kaže ponešto o sebi!

Rekla mi je da je balerina u kazalištu već 25 godina (vau!) te isto toliko dugo i živi u ovom gradu. Ispričala mi je kako ima iskustva rada s djecom već 16 godina tako da ste u dobrim rukama sto kroz sto!

Irina mi je ispričala kako je jako sretna što je studio napokon otvoren, te da je još više sretna s grupom cura i dečiju koji čine jedan jako potencijalnan skup koji – obožava plesati!

Ono što ih od malena vuče je ta ljubav prema baletu i suvremenom plesu, i sreću u njihovim očima ne možete opisati riječima! Zato sam jako sretna kad radim s njima, dobivam povratnu energiju, volju i ljubav!

Voditeljica Irina

Kada je spomenula dečke, bilo mi je super drago jer nisam bila sigurna kako da točno inspiriram i dečkiće, no eto, ekipica je mještovita i super zabavna tako da tremu treba pustit na vratima!

Za sada ih je ukupno 17, što je impresivan broj s obzirom da se studio otvorio tek nedavno, točnije, u rujnu!

O budućim nastupima još je rano za reći, no Irina smatra da je neka produkcija na pomolu, te će za svakoga smisliti koreografiju da se svi pokažu u najboljem svjetlu! A i naravno, dolazi i prilika nastupanja na velikoj Zajčevoj pozornici 😉

Upitala sam Irinu i s koliko se godina djeca mogu prijaviti, pa mi je pojasnila kako u Rijeci nema srednje škole baleta niti suvremenog plesa, pa kako bi oni koji bi se htjeli nastaviti baviti dalje s plesom mogli pohađati satove, studio je otvoren za djecu od 14 i više godina!

Satovi baleta održavaju se dva puta tjedno, a suvremeni ples jedan put tjedno!

Upitala sam ju plešu li svi sve, ili je potrebno odabrati, na što se Irina nasmijala i rekla

svi plešu sve jer jako žele!!!

Balet je jako bitan radi tehnike, no svi žele znati i suvremeni ples – važno se opustiti i plesati slobodnije!

Za kraj intervjua, zanimalo me može li se studiju priključiti netko tko nikada nije plesao, a jako želi…

Teško je držati korak onima koji dođu a nikada nisu ništa plesali, tako da je poželjno, ali ne i nužno! Ja im dajem svo znanje i tehniku, no važno nam je da svi volimo plesati jer smo upravo zato i tu!

Eto – sve znate, ako imate 14+ godina i želite plesati, adresa je Strossmayerova 1, a za prijavu pošaljite mail na kamov@hnk-zajc.hr ili nazovite 099/702-2361 ! Slobodno recite da vas je nagovorila Lucija 😀