Ovog tjedna put me odveo u baletno-plesni studio, jednu od grana već nam znanog RKM Kamov!

Prva stvar koja me dočekala bio je ogromni osmjeh voditeljice Irine Köteles!

Kako biste saznali sve što vas zanima (a moram priznati, i mene je jako zanimalo), upitala sam tetu Irinu par pitanjca, a prvo sam ju zamolila da mi kaže ponešto o sebi!

Rekla mi je da je balerina u kazalištu već 25 godina (vau!) te isto toliko dugo i živi u ovom gradu. Ispričala mi je kako ima iskustva rada s djecom već 16 godina tako da ste u dobrim rukama sto kroz sto!

Irina mi je ispričala kako je jako sretna što je studio napokon otvoren, te da je još više sretna s grupom cura i dečiju koji čine jedan jako potencijalnan skup koji – obožava plesati!

Ono što ih od malena vuče je ta ljubav prema baletu i suvremenom plesu, i sreću u njihovim očima ne možete opisati riječima! Zato sam jako sretna kad radim s njima, dobivam povratnu energiju, volju i ljubav!

Voditeljica Irina

Kada je spomenula dečke, bilo mi je super drago jer nisam bila sigurna kako da točno inspiriram i dečkiće, no eto, ekipica je mještovita i super zabavna tako da tremu treba pustit na vratima!

Za sada ih je ukupno 17, što je impresivan broj s obzirom da se studio otvorio tek nedavno, točnije, u rujnu!

O budućim nastupima još je rano za reći, no Irina smatra da je neka produkcija na pomolu, te će za svakoga smisliti koreografiju da se svi pokažu u najboljem svjetlu! A i naravno, dolazi i prilika nastupanja na velikoj Zajčevoj pozornici 😉

Upitala sam Irinu i s koliko se godina djeca mogu prijaviti, pa mi je pojasnila kako u Rijeci nema srednje škole baleta niti suvremenog plesa, pa kako bi oni koji bi se htjeli nastaviti baviti dalje s plesom mogli pohađati satove, studio je otvoren za djecu od 14 i više godina!

Satovi baleta održavaju se dva puta tjedno, a suvremeni ples jedan put tjedno!

Upitala sam ju plešu li svi sve, ili je potrebno odabrati, na što se Irina nasmijala i rekla

svi plešu sve jer jako žele!!!

Balet je jako bitan radi tehnike, no svi žele znati i suvremeni ples – važno se opustiti i plesati slobodnije!

Za kraj intervjua, zanimalo me može li se studiju priključiti netko tko nikada nije plesao, a jako želi…

Teško je držati korak onima koji dođu a nikada nisu ništa plesali, tako da je poželjno, ali ne i nužno! Ja im dajem svo znanje i tehniku, no važno nam je da svi volimo plesati jer smo upravo zato i tu!

Eto – sve znate, ako imate 14+ godina i želite plesati, adresa je Strossmayerova 1, a za prijavu pošaljite mail na kamov@hnk-zajc.hr ili nazovite 099/702-2361 ! Slobodno recite da vas je nagovorila Lucija 😀