Spoiler alert: jer je ultra zabavno!

RKM “Kamov” jedna je zanimljiva i otkačena skupina mladih glumaca i glumica, a u nastavku ćemo vam pokušati dočarati o čemu se točno radi!

Tko su Kamovci?

RKM (riječko kazalište mladih) “Kamov” je projekt, odnosno učilište Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca iz Rijeke koje u dva studija okuplja i povezuje djecu i mlade: dramskom i baletno-plesnom studiju, o kojima možeš zasebno više pročitati ovdje!

Što se tamo točno radi?

Polaznici koji se odvaže na priključenje ovoj veseloj družini bit će podučeni raznim kazališnim temama i kazališnoj tradiciji.

Naučit će sve s čime se jedan glumac/glumica može susresti, poput dramskih situacija i karaktera, improvizacija, forum teatra, scenama iz različitih dramskih tekstova, te dati osnove iz područja glume, pjevanja i scenskog pokreta, što će u konačnici rezultirati završnom kazališnom produkcijom na kraju sezone. Zabaviš se, naučiš nešto novo, i imaš priliku sudjelovati u predstavi!

O kojim se produkcijama radi?

Jedna od izvedbi u kojoj će polaznici imati prilike sudjelovati je predstava „Baj(k)e nisu krive“, završnoj produkciji prošle sezone, ali i sudjelovati u novoj produkciji „Mali princ“ koja će se premijerno izvesti u prosincu ove godine!

Ba(j)ke nisu krive

Što nas još očekuje?

Osim već spomenutih dramskih i baletno-plesnih radionica, kazališnih predstava, putovanja, gostovanja i brojnih drugih aktivnosti, planirane su i suradnje s brojnim organizacijama i ustanovama koje djeluju u području odgoja i obrazovanja, ali i projekti kojima će se kazalište za djecu i s djecom povezivati s drugim medijima i umjetnostima; od radio-drame do rada na filmu.

Projekt u nastajanju – Suradnja RKM “Kamov” s američkom kazališnom grupom Every house has a door, koja će rezultirati sa višejezičnim projektom “Carnival of the animals“! 

Na taj način Riječko kazalište mladih „Kamov” ove sezone neće biti samo dramski i baletno-plesni studio već i generator manjih, dodatnih kazališnih projekata za djecu i mlade, koji pomažu odgajati novu, aktivnu publiku, onu koja će voljeti i promišljati kazalište.

Što kažu Kamovci?

Da ne bi bilo da samo prodajemo mačka u vreći, upitala sam mlade članove RKM “Kamov” zašto su odabrali baš Kamov za oblikovanje svog glumačkog talenta, i eto koje sam odgovore dobila:

“Jako volim kazalište zato što bude jako zabavno i svi se smijemo.”

Elina, jednogodišnja članica RKM “Kamov”

Zabava? Može! Što još?

Jako volim glumiti i ovdje je ekipa odlična!

Dora, jednogodišnja članica RKM “Kamov”

Odlična ekipa – vrhunski, tko to može odbiti!

Ovdje sam već treću godinu. Volim glumiti i kazalište je nekako uvijek bilo za mene. Društvo je super i svi će te prihvatiti i to me opušta!

Lucija, trogodišnja članica RKM “Kamov”

Prvi znak dobre družine uvijek je prihvaćanje, zakon!

Ovdje mi se jako sviđa i mislim da bi se sva djeca koja vole glumiti i družiti se trebala upisati ovdje iz razloga što je stvarno jako dobra ekipa. Super mi je upoznavanje novih ljudi i glumiti ispred pozornice pred publikom gdje možeš osjetiti kako je to zapravo opustiti se i biti netko drugi

Lora, trogodišnja članica RKM “Kamov”

Zaključak: ovo je koktel spravljen od zabave, dobre ekipe i uživanja u kazalištu i glumi!

Ako se pronalaziš u ovom opisu, kontaktiraj ih i priključi se!