Drago nam je što pored poezije i proze Olja Savičević Ivančević piše i – slikovnice.

Sami na cilome svitu naslov je nove slikovnice hrvatske spisateljice Olje Savičević Ivančević i ilustratora Svjetlana Junakovića koju je izdala nakladnička kuća Sandorf. Nastavak je to uspješne suradnje koja je prije dvije godine urodila odličnom slikovnicom Šporki Špiro i Neposlušna Tonka koje se još uvijek s osmijehom sjećamo.

No, što nas čeka u novoj knjizi? Opis koji dežura pored knjige na stranicama Sandorfove web knjižare Knjigolov kaže sljedeće:

Dvoje usamljene djece, dječak i djevojčica, i dva samotna otoka, kreću na put jedni prema drugima, doživljavajući usput avanture u kojima sudjeluju i sunce i mjesec, dide i babe, tragajući za odgovorom na pitanje što je to dom i prijateljstvo. 

Sama priča mnogima će se učiniti poznata i to s pravom; prije nego što je postala slikovnica, postojala je kao dramski tekst Som na cilome svitu koji je prije pet godina osvojio prvu nagradu za dramski tekst za lutkarsko kazalište i kazalište za djecu Mali Marulić. Ako tome pridodamo nekoliko ilustracija koje smo imali prilike vidjeti u zadnjih nekoliko mjeseci na FB stranici Olje Savičević Ivančević, vjerujemo kako nema sumnje da nas čeka još jedna kvalitetna slikovnica.

Ujedno, nije naodmet iskoristiti priliku te preporučiti starijima druga djela Olje Savičević Ivančević; za ljubitelje proze Pjevač u noći te Adio kauboju, dok za ljubitelje poezije Kućna pravila te Mamasafari (i ostale stvari) koju možete pročitati besplatno na BEK-u. Ako vam se svidi, upoznat ćemo vas i s davno zaboravljenim pseudonimom Saška Rojc.