Strah i brige u Smaragdnoj šumi ne postoje!

Svi mi se ponekad nađemo u situaciji kada nam je jako teško nositi se sa nekim strahom ili većom brigom. Strah je normalna stvar, i normalno je da se bojimo nečeg strašnog ili nepoznatog, no kako bi ga mogli pobijediti moramo pronaći način kako to učiniti.

Odraslima je to nekako lakše, čini se, jer ipak odrasli već imaju iskustva u životu i većina nađe neki optimalan način kako se nositi sa problemima i kako pronaći nešto lijepo u svakoj stvari, ali djeci je ponekad to malo veći izazov.

Smaragdna šuma želja svježi je naslov iz Planetopije, a napisale su ju Petra Šuštar i Zorana Živić.

Čitava premisa iza ove divne slikovnice je pružiti djetetu pomoć kako bi se što lakše nosilo sa brigama, strahovima i tugom, te kako bi se okrenula pozitivnim mislima i dobrim željama te pronašla optimizam čak i u trenucima kada ih muče razne brige i tuge.

U ovu meditativnu priču nas uvode jednorozi, a na putovanju u čarobnu šumu pojavljuju se i mnoge druge životinje od kojih svaka ima posebnu ulogu, a u toj čudesnoj šumi otkriti će da je sve moguće.

Slikovnica nije namijenjena tek jednokratnoj upotrebi, jer se u bajkovitu meditaciju možete vraćati stalno iznova. Kad god osjetite tugu, strah ili brigu, možete ih povjeriti bajkovitim junacima smaragdne šume. Želim vam ugodno putovanje i ostvarenje mnogih želja.

Petra  Šuštar

Iako ju svako dijete može samostalno čitati, slikovnica je zamišljena da bude čitana djeci kako bi ona mogla vizualizirati slike i opustiti se te otploviti na metalno putovanje – u smaragdnu šumu želja!