Epic Games Store u novome paketu igri odlučio nas je prvo preplašiti, a onda i natjerati da razmislimo.

Nema kraja besplatnim igrama u Epic Games Storeu. Nakon što ste prošloga tjedna imali prilike skinuti Surviving MarsObserver Alan Wake’s American Nightmare, sada vam se pruža prilika da posegnete ili za hororom Layers of Fear ili za mozgalicom Qube 2.

Layers of Fear je gotički/viktorijanski horor koji se poigrava ludilom jednoga umjetnika koji ne može dovršiti svoju sliku što ga polako, ali sigurno dovodi do ludila. Sama igra ima nekolicinu zanimljivih obrazaca kojoj joj pomažu da dezorijentiraju (i uplaše) igrača, ali u konačnici ne i dovoljno istih da bi igru učinili posebnom. Upravo zbog toga nije čudno što ocjene variraju između ispodprosječnih i iznadprosječnih, ovisno kako zbrajate i oduzimate.

S obzirom na to kako su zadnje tri igre bile horori, Qube 2 predstavlja prijeko potreban predah kao mozgalica nalik Portalu. Samo što u ovome slučaju nema portala već – kocki! Međutim, Qube 2 unatoč uzimanju nekolicine koncepata iz Portala nikada ne dolazi blizu istome, ali to ne znači kako nije naslov vrijedan vašeg prostora. Bolju mozgalicu trenutno nećete naći.

Igre su dostupne do 31.10, a onda red dolazi na Somu i Costume Quest o kojima će riječ biti u narednom mjesecu.