Hmm… Tebi i frendićima je dosadno, ne da vam se do igraonice, a vani je ružno vrijeme. Zapravo, toliko je ružno da vam ni Internet ne funkcionira. Ah, dobro, možda vam je samo dosta ekrana.

„Kada bismo barem mogli otputovati negdje daleko, ili još bolje, kroz vrijeme!“ Ako se možete poistovjetiti s bilo čime iz ovih nekoliko rečenica, ova je igra vaša stvar! Njezin je dizajn precool, a natjecateljski duh koji izaziva[NB1]  još bolji! 

Sastoji se od 5 valjkastih figurica u 5 različitih boja, mnogo vlakića, 15 kolodvora (po tri u svakoj boji), hrpe igraćih karata i jedne veeeeelike igraće ploče na kojoj su označene pruge i svi glavni europski gradovi. Zanimljivo je to što je igraća ploča dizajnirana kao stara karta Europe pa su gradovi označeni njihovim starim imenima. Službeno je preporučena osobama starijim od osam godina, a mogu je igrati od dva do pet igrača. 

Cilj igre je prvi sagraditi željeznice koje će spajati određene gradove. Ti su gradovi dodijeljeni karticama koje igrači izvuku na početku igre. I baš kada misliš da imaš najviše bodova… Ah, dobro, neću više ništa “spojlati”. Isprobajte igru i saznajte sami! 😉

Dijelovi igre (sadržaj kutije):

240 vagona u bojama

1 mapa Europe

15 kolodvora u bojama

158 ilustriranih karata

5 drvenih oznaka za bodovanje

Što možeš naučiti igrajući Ticket to ride Europe?

-zemljopis

-povijest

-vještinu planiranja

-strategiju

Za koga je igra?

Službeno: 8+

Mislimo da je dob za igranje igre točno određena zbog strategije i pravila te bi je s užitkom mogle igrati sve osobe starije od 8 godina.

Igralo igru i o njoj pisalo Malo uredništvo Brickzinea u Vijeću mladih Benčić: Ema Juriša, Anika Juriša, Lucijan Sobol, Lovro Kegalj i Dunja Savarin