Hoćemo li napokon dobiti arkadni trkaći naslov?

Hiperrealistički pristup zadnjih nekoliko godina u potpunosti je progutao virtualnu trkaću scenu, pretpostavljajući onaj arkadni samo velikim franšizama (Super Mario, Sonic…) unutar kojih isti uspijeva jedino u fantastičnom okruženju. Stoga me izuzetno zaintrigirala najava Curve Digitala o izlasku njihovog arkadnog naslova Hotshot Racinga koji smo imali prilike vidjeti na PC Games Showu protekloga vikenda.

O čemu je riječ? Hotshot Racing je arkadni 3D naslov koji se poziva redom na uzore iz prošloga stoljeća (Virtua Racing, Hard Drivin’, Winning Run) od kojih preuzima svoje vizuale (developeri su istaknuli poveznicu sa Segom), ali i pristup utrkama. Utjecaj je i vidljiv i kroz Hotshot sustav; riječ je o nizu vozača koje će igrač trebati pobijediti kroz igru što me podsjetilo na nikad neprežaljeni Need For Speed: Most Wanted.

Ipak, ovdje je riječ o drugome konceptu s obzirom na to kako se igra poziva na drugu eru; Most Wanted u konačnici se u slaganju svoje liste najviše oslanjao na tadašnju američku kinematografiju (Brzi i žestoki). No, pored utrka igra bi trebala imati i funkcionalan multiplayer (osam igrača) te Drive or Explode te Cops and Robbers modele koji nisu još najbolje objašnjeni; prvi nalikuje demolition utrkama dok se drugi poziva redom na Chase HQ te Burnouts Takedowns. Srećom, možete pogledati na internetu niz uradaka s obzirom na to kako je niz youtubera dobio igru.

Hostshot Racing trebao je već izaći, ali su se pojavili problemi zbog kojih je trenutni termin negdje na ljeto ove godine. No, kada bude izašao, bit će dostupan na PlayStation 4, Nintendo Switchu, Xbox Oneu te na računalima (Windows).

Nadamo se što prije.