Pauci, rudnici, naganjanje… gdje potpisujemo?

I dok pratimo prvi val impresija i kritika vezane za Minecraft Dungeons te Maneater, budno istražujemo ostatak scene jer, priznajmo si, uvijek će biti na stotine dobrih naslova koje nećemo preporučiti prije izlaska. Jedan od njih je zasigurno Deep Rock Galactic.

Riječ je o co-op FPS naslovu koji je prije dva tjedna kao early access izbacio studio Ghost Ship Games; o čemu se radi? Ukratko – vi ste patuljak zaposlen u svemirskoj rudarskoj korporaciji na planetu Hoxxa IV koji glasi za jedan od najbogatijih, ali i najopasnijih planeta. Vaš zadatak? Spustiti se u jednu od špilja, srediti sve što vam se nalazi na putu te pronaći željene minerale.

Igra se temelji na kooperativnom istraživanju podzemlja koje vrvi nizom beštija koje za cilj imaju jedino pojesti vas. Usustavljeni sustav klasa (prožet sustav naoružanja), kao i napredovanja usmjeren je prema izgradnji ugodnog kooperativnog sustava što je i vidljivo prema kritičarima koji su igru zaigrali solo; Deep Rock Galactic svoje mehanike, kao i narativ koji se ogleda kroz družbu patuljaka koja radi u jednoj korporaciji, radi i osmišljava kako bi promovirao zanimljiv co-op.

I ono najvažnije, igra generira iz misije u misiju teren koji prema onome što smo imali prilike vidjeti i zaigrati (samo malo), dovoljno je raznolik, kao i uzbudljiv zahvaljujući osmišljenim neprijateljskim valovima da ne dosadi nakon samo nekoliko dana.

Ako nas pitate, dovoljno da potrošimo sljedećih nekoliko dana u rudniku s tri patuljka i ludom faunom.