Sjaj(e)ni projekti

Zabavne DIY ideje s ljuskama od jaja!

Priče

Donosimo vam ideje za pojedi… ovaaaaj… uradi sam!

Predviđam da će puno vas za vikend oko Uskrsa pojest značajne količine jaja. Neka, i dobar vam tek, ali znate što mi je još palo na pamet?

Bit će jako puno ljuski od jaja.

A zašto da one završe u smeću, kada možete biti kreativni i do njih napraviti totalno cool umjetničke projekte? Evo ideja!

Napravi šareni proljetni mozaik!

Prvo što mi je palo na pamet – mozaik! Realno, bit će sigurno razbijanja jaje o jaje (samo pazite sa situacijama razbijanja o čelo, iz iskustva znam da nije najzabavnije), i naravno da tada nećete paziti kako će se ljuska raspuknuti. Srećom, za izraditi mozaik to niti nije toliko važno!

Evo ideje kako je to autorica videa napravila – iskoristila je ljuskice od jaja za izradu mozaika s motivom leptira, a ljuskice je obojala s akrilnim bojama. Sjajno!

Izradi privjesak!

Može biti privjesak za ogrlicu, ključ od kuće, poštanskog sandučića ili pak ogrlica za kućnog ljubimca – dajte mašti na volju! Princip je sličan kao i kod mozaika, no rezultat je zaista wow! Privjesak možeš pokloniti nekome, ili samom sebi, ali zabava je u svakom slučaju zagarantirana!

Evo ideje s kanala Gladys Cruz:

Napravi svoju geodu!

Nema boljeg od spajanja znanosti i umjetnosti, zar ne? To je koktel koji rijetko iznevjeri!

Ovo može biti edukativan i zabavan projekt za vikend, a ujedno će i jako lijepo izgledati kao svjetlucavi ukras na stolu.

Get Crafty Crafty ima sjajan tutorial:

Izradi malu vazu za cvijeće!

Ovo je totalno simpa ideja, ali ovdje ćete morati biti ekstra oprezni kako ne biste oštetili ljusku previše! Predlažemo jedan od sljedeća dva načina: ili uzmite sirovo jaje, pa razbijte gornji dio i pažljivo izvadite sadržaj tako da većina ljuske ostane čitava (a jaje pretvorite u neki fini kolač), ili, ako je jaje tvrdo kuhano, maknite mali dio ljuske s jedne od strana i žličicom pažljivo izvadite jaje čuvajući ljusku.

Kada ste to napravili, oslikajte vašu buduću vazu, u koju možete staviti svježe cvijeće ili pak zasaditi kaktus!

Iz prostranstva YouTubea, evo ideje s kanala Shabna’s Craft Zone:

Uživajte u kreacijama!