Divovski Brickzine: Navrati u Dječju kuću do najveće knjige u gradu

Dječja kuća

Znaš za Brickzine, ali baš i tako divovskiiiii? 🙂 U sklopu Tjedna dobre dječje knjige u Rijeci upustili smo se u jedan simpa eksperiment.

Udruga Typeflow i Gradska knjižnica Rijeka udružili su snage, u Tjednu Dobre dječje knjige, u ostvarivanju jednog neobičnog projekta – najveće knjige u gradu. Podupiratelj projekta je Nakladnička kuća Lektira, Kostrena

Ta zanimljiva knjiga u sebi skriva, i malim čitateljima otkriva, neke od najljepših tekstova iz prva četiri broja tiskanog Brickzinea.

Svojom veličinom, kojom će vjerojatno nadvisivati pojedine mlade ljubitelje knjiga, sigurno će plijeniti pažnju djece, raspirivati radoznalost i poticati da u nju zavire, prelistaju, pročitaju.

Ovu veliku knjigu moći ćete sresti kako se druži s ostatkom u Dječjoj kući. Tamo ćete je moći razgledati, čitati, s prijateljima dopisat ono što želite. I naravno, moći ćete se uslikati i poslati društvu iz razreda svoj selfie s najvećom knjigom u gradu. Također za pultom možete i preuzeti neki od četiri broja Brickzinea, sigurno vam nedostaje jedan ili svi. Isplati se…

Djeca mogu postati i mali autori-suradnici, izraditi i dodati svoj mali kreativni doprinos. Predviđene su stranice na kojima mogu dopisati, nacrtati, dodavati svoje sadržaje.

Tjedan dobre dječje knjige

Aktivnost se odvija kao dio Tjedna dobre Dječje knjige Gradske knjižnice Rijeka uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Primorsko-goranske županije te je dio obilježavanja Godine čitanja 2021. Cjeloviti program provjerite u našem Brickzineu.

Oni, koji radoznalo otvore sve stranice i dođu do samog kraja, zateći će poseban list – poziv na sudjelovanje u on-line kvizu. Može mu se pristupiti poveznicom ili putem QR koda te pokušati odgovoriti na pitanja čija rješenja su skrivena u samim tekstovima knjige. Svi koji riješe više od pola bit će nagrađeni zgodnim bookmarkom koji će ih čekati ostavljenim na njihovo ime na infopultu Dječje kuće. Najbolja tri rješavača dobit će zasluženo prikladan poklon – knjigu, roman u dva sveska, napete i zamršene fabule koja se događa upravo u našem gradu.

Velika knjiga će strpljivo čeka svoju ekipu, a možete je prelistati i na sljedećem linku.

I naravno:-) pokušat osvojit nagradu odgovorom na pitanja koja se nalaze ovdje.

Napomena – možda će vam zatrebati i dovoljno veliki ekran za ovako velike stranice :-DD