Utorak

15. 9. 2020

18 H
Odjeli i ogranci Gradske knjižnice Rijeka
Prijave su obvezne i primaju se na lokacijama pričaonica ili online na mail prijave.programi@gkri.hr.

Omiljena aktivnost djece i roditelja i ove jeseni se odvija u odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka.

Pričaonica “Pssst… priča!”, pričanje/čitanje priče uz vježbe za poticanje razvoja uma, govora, jezika, komunikacije i kreativnih sposobnosti djece od 4 do 6 godina i ove se jeseni odvija u odjelima i ograncima Gradske knjižnice Rijeka.

Iz bogatog knjižničnog fonda slikovnica i ilustriranih knjiga, prema stručnom odabiru knjižničara – profesora hrvatskog jezika i književnosti, a uz pomoć vanjskih suradnika koji pripremaju i provode aktivnosti na svim odjelima i ograncima Knjižnice u raznim terminima, djeci se tijekom godine ispriča/interpretativno pročita/približi 40-ak kvalitetnih priča.

Uz priču s djecom provode se razne jezične vježbe i vježbe pažnje i pamćenja te aktivnosti kreativnog stvaranja. Na taj se način potiče razvoj govora i izražavanja, pamćenja, koncentracije što je izuzetna podloga za svaki drugi razvoj djeteta, a potiče se i kreativnost koja je u uskoj vezi s prethodno navedenim vještinama.

Pričaonice se održavaju uz obvezne epidemiološke mjere: evidencija polaznika, higijena ruku, ograničen broj polaznika, distanca polaznika. U pratnji djeteta može biti jedan roditelj. Pričaonice traju u skraćenom formatu 40 minuta.

Prijave su obvezne i primaju se unaprijed na lokacijama pričaonica ili online na mail prijave.programi@gkri.hr.  

Mjesto i vrijeme održavanja: 

Dječji odjel Stribor, subotom od 11 

Ogranak Drenova, ponedjeljkom od 18 (popunjeno)

Ogranak Zamet, utorkom od 18 

Ogranak Turnić, srijedom od 18 

Ogranak Trsat, četvrtkom od 18