Subota

2. 10. 2021

11 H
Šuma Striborova (Bivio)
Okupljanje zainteresiranih odvija se na okretištu gradske linije broj 1 (Bivio) od 10 i 30 sati.

Tradicionalna aktivnost za ranu jesen koju godinama radimo s riječkim planinarima. 

U subotu 2. 10. u 11 sati Gradska knjižnica Rijeka i PD Kamenjak vode vas na tradicionalnu jesensku šetnju Šumom Striborovom. Okupljanje zainteresiranih odvija se na okretištu gradske linije broj 1 (Bivio) od 10 i 30 sati. 

Poučna planinarska staza Šuma Striborova nalazi se u riječkom predjelu Bivio. Izuzetno je pogodna za učenje prvih planinarskih koraka predškolaca i školaraca, a namijenjena je i obiteljskim izletima, sportašima i rekreativcima, umirovljeničkim šetnjama. Livade na koje se šetnjom kroz Šumu nailazi pozivaju na igru, priču, odmor, oslobađanje kreativnosti i učenje.

Ovogodišnja jesenska šetnja ima i poseban začin. Studentice riječke Akademije primijenjenih umjetnosti u suradnji s Planinarskim društvom Kamenjak održavaju radionicu gerilskog heklanja i pletenja u “Učionici”, jednoj od već uređenih lokacija u novome Parku lovora na Kantridi, u neposrednoj blizini Doma za starije osobe. U subotu, 25.9. od 10 sati je prvi dio radionice s pletenjem, a u subotu, 2.10. od 10 sati je završni dio radionice s ukrašavanjem drveća izrađenim pletivom. Prijave i informacije se primaju na kontakt 099 793 1489.  

Kao i obično, upute su iste: udobno se obujte, ugodno odjenite, ruksak na leđa, a u njega što vam drago: bočicu vode, možda dekicu za udobnije sjedenje na travi, kapicu za glavu ako bude sunca, kabanicu ili kišobran i čizmice za slučaj male kišice, slikovnicu s nekom šumskom pričom ako želite sami nastaviti druženje s djetetom i nakon zajedničkog programa.

Jesen je šuma stvarno posebna. 🙂