13. 7. / 17. 7. 2020

9 H
Gradska knjižnica Rijeka - Ogranak Drenova (Brca 8b)
od 10 do 14 godina starosti; obvezna prijava na mail prijave.programi@gkri.hr

Arheologija je izrazito napeta djelatnost – pa tko ne bi htio biti Indiana Jones?! Koje su tajne njegovog zanata saznat će se na ovoj radionici na kojoj se kopa, slaže, istražuje… Jesmo li vam rekli da ju vodi prava arheologinja?

Arheologija nam otvara vrata najdalje prošlosti i tajne života generacija ljudi. Na radionici arheologije “Arheonauti”, družeći se, na kreativan način djeca saznaju što znači biti član istraživačkog tima i kako imati bolje razumijevanje starih civilizacija Mediterana. Kroz igru i direktno eksperimentiranje, sudjeluju u simulaciji arheološkog iskopavanja. 

Sve se odvija u drvenom boksu, ispunjenom slojevima zemlje, među kojima se pronalaze predmeti koji odgovaraju određenim vremenskim periodima. Cilj je da se putem igre shvate složeni koncepti poput prostora i vremena zadanih fizičkim preslojavanjem sedimenata koji su se nataložili tijekom tisuća godina. 

Otkrit će da se ispod površine zemlje nalazi čitav jedan svijet koji samo čeka da bude otkriven, te da se arheološki nalazi ne pronalaze samo na arheološkim iskopavanjima u dalekim egzotičnim zemljama, već da se mogu pronaći i ispod puta kojim koračamo svaki dan. 

Voditeljica Asja Zec je profesionalna arheologinja, a za časopis Brickzine pripremala je serijal arheoloških avantura dječaka Leopolda i njegovog psića Piroške.

Datum održavanja: od 13. 7. do 17. 7. 2020.

Vrijeme: od 9 do 10 i 30 

Dob: od 7 do 14 godina starosti

Mjesto održavanja: amfiteatar pored Ogranka Drenova, Brca 8b

Voditeljica/voditelj: Asja Zec

Broj polaznika: 10

Vrsta programa: višednevna radionica 

Prijava: prijave.programi@gkri.hr