Utorak

11. 6. 2019

18 H
American Corner Rijeka/Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka
Na radionici mogu sudjelovati članovi Gradske knjižnice Rijeka uz obveznu raniju prijavu na pultu u Ogranku Trsat, mailom american.corner@gkri.hr ili porukom Facebook stranici American Corner Rijeka.

U utorak 11. 6. u 18 sati u American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka) bit će održana radionica izrade privjesaka za ključeve od recikliranih materijala.

Radionica se sastoji od kreativne igre namijenjene djeci uzrasta od 7 do 15 godina (osnovna škola) kao i njihovim roditeljima ili starijim pratiteljima koji bi mlađoj djeci pomagali u upotrebi škara i ljepila prilikom obrade materijala.

Na radionici se djeca upoznaju s pojmom recikliranih materijala i kako ih upotrijebiti u stvaranju novih proizvoda koji prvenstveno služe njima. Materijali koji se koriste su razne tkanine koje više nemaju uporabnu svrhu, vata, komadići konopa ili traka, prešana spužva…

Kreativa u središtu

Za obradu navedenih predmeta koriste se škare, ljepilo i boje te se djeca usput uče koristiti ta sredstva prilikom izrade privjesaka. U izradi privjesaka za ključeve djeca mogu uključiti svoj kreativni potencijal jer ih se zapravo i potiče da svakom predmetu daju osobnu notu.