Srijeda

27. 5. 2020

17 – 19 H
American Corner Rijeka
Za starije od 10 godina, prijave obvezne.

Kako su 3D printeri pomogli u borbi protiv pandemije, u čemu je fora s 3D isprintanim vizirima, može li se 3D printati model virusa, mogu li 3D printeri još nekako pomoći medicini?

U srijedu 27. 5. od 17 do 19 sati u American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka) održat će se radionica i demonstracija rada 3D printera, a s temom načina pomoći koju ta tehnologija pruža tijekom virusne pandemijske krize.

Životi su nam krenuli nekom neobičnom putanjom tijekom zadnja dva mjeseca: virus, karantena, prilagođavanje novim načinima društvenog ophođenja … a nije bilo ni naših redovnih radionica 3D printanja. Ali, nije sve bilo crno i negativno. Naučili smo u tom periodu  koliko je važna suradnja, međusobno razumijevanje i strpljenje. Makers zajednica je odlučila pružiti otpor virusu i poduprijeti one na prvim crtama borbe! Sigurno ste u medijima čitali kako su mnogi naši sugrađani neumorno printali vizire za medicinsko osoblje. Dođite na naše druženje na otvorenome i poslušajte kako su znanje, rad i podrška osvojili prvo mjesto u trci stoljeća!

Radionica je besplatna za članove Gradske knjižnice Rijeka, a sudjelovanje je zbog ograničenog broja mjesta i mjera zaštite od virusa potrebno prijaviti na mail american.corner@gkri.hr, porukom Facebook stranici American Corner Rijeka ili na pultu u Ogranku Trsat.