Ponedjeljak

20. 12. 2021

18 H
Dječja kuća
Prijave su obvezne i upućuju se na mail american.corner@gkri.hr .

U Dječjoj kući Gradska knjižnica Rijeka i American Corner Rijeka nastavljaju uživanje u 3D printanim guštima i to kroz posebne višednevne tematske 3D print sprinteve! 

U našoj Dječjoj kući od ponedjeljka 20. 12. do četvrtka 23. 12. u 18 sati Gradska knjižnica Rijeka održat će novo izdanje višednevne tematske radionice 3D printanja pod imenom 3D isprint(ajmo)…, a tema novog ciklusa bit će blagdanski ukrasi, prosinački i zimski motivi, male stvarčice koje se dobro uklapaju ili trebaju u prosinačkom i zimskom ambijentu i življenju. Zima je godišnje doba u koje se ulazi kroz najdraže nam blagdane i praznike, atmosfera je posebna, a 3D printanje i originalno 3D modeliranje može stvoriti neki od posebnih začina. Najvažnije – samo su tvoji. 

Uz vodstvo mentorice Anite Pešut učit ćemo kako funkcioniraju 3D printeri, zašto je ključno 3D modeliranje te naposljetku kako uz pomoć spoja tih dviju stvaralačkih tehnologija možemo uskočiti u kreativno igranje s vlastitim svijetom te naravno stvarati inovacije. Poslije svega napravimo i malenu izložbu.

Radionica je namijenjena djeci od 4. do 8. razreda osnovne škole, a sudjelovanje je slobodno za sve članove Gradske knjižnice Rijeka. Prijave su obvezne i upućuju se na mail american.corner@gkri.hr . Polaznici moraju imati izrađen vlastiti mail ili koristiti mail kojem imaju osobni pristup zbog potrebe korištenja softvera za 3D modeliranje. 

Radionica 3D isprint(ajmo)… oblikovana je kao višednevna radionička aktivnost kroz koju se intenzivnim angažmanom u dnevnom kontinuitetu teme 3D printanja i 3D modeliranja obrađuju na slojevit i sadržajan način, a sve kroz rad na konkretnom tematski određenom projektu čiji su konačni rezultat 3D isprintani proizvodi, prototipovi i sl. U svakom ciklusu radionice tema rada se posebno određuje. 

Radionice se održavaju u organizaciji American Cornera Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka), a kao aktivnost u Dječjoj kući u kompleksu “Benčić”.