Foliotov mali dramski studio obilježio Dan izumitelja i Dan znanosti

Priče

Što biste vi napravili da ste izumitelji?

Nije čudno da djeca vole dramske radionice – pa gdje ćeš bolje prilike za potpunu slobodu! Osim što su genijalne za razvijanje samopouzdanja, one su mjesto gdje se rješavamo strahova, a uz to kreativnosti i mašte nikada ne fali! Šlag na torti je taj da se sve to odvija – kroz (dramsku) igru pa ponekad tog procesa učenja i rasta nismo niti svjesni!

Foliot – Centar za djecu i mlade u Matuljima skroz je fora mjesto gdje rastu dobre priče: plesne, jezične, kreativne, filmske, dramske i kulinarske…

Prije koji dan su polaznici Foliotove dramske radionice, uz voditeljicu Nikolinu Hrga, obilježili dva važna datuma: Dan izumitelja i Dan znanosti.

Maleni vizionari Međunarodni dan izumitelja obilježili su tako da su izmaštali svoje izume kojima bi oni promijenili (i popravili) svijet. Hranilica za sve životinje na svijetu, vremeplov, čarobni oblak koji vozi djecu u školu kad roditelji rade… Koja mašta!

Ako niste znali, UNESCO je 2001. godine proglasio 10. studenog Svjetskim danom znanosti za mir i razvoj! Jedan od glavnih ciljeva obilježavanja tog dana jest povećati svijest javnosti o ulozi znanosti u promicanju mira i održivog razvoja. U to ime, Foliotovci su postavili neka velika pitanja na koja bi i najvećim znanstvenicima bilo teško odgovoriti. Tko je zapravo Djed Božićnjak, zašto je sunce žuto i što je to vječnost?

Iz Foliota poručuju: važno je poticati djecu da istražuju, kao i postavljati velika pitanja, jer tako možemo učiti, rasti i jednog dana promijeniti svijet na bolje!

P.S. Foliotov mali dramski studio upisuje djecu od 1. do 8. razreda. Dramske radionice održavaju se jednom tjednom po 2 školska sata, a uoči završne produkcije probe su i intenzivnije. Polaznici dramske radionice inače sudjeluju i u radio emisiji o kojoj ćemo vam uskoro reći nešto više! A više o dramskom studiju i ostalim radionicama udruge Foliot možete doznati na njihovoj web stranici!