Kada maskice postanu bezveze, a korona modu odvede na neku potpuno drugu razinu…

Kompanija imena Vollebak, majstori za futurističku odjeću, na tržište su odlučili izaći s linijom odjeće koja je – antipandemijska!

Njihova polazišna ideja bila je osmisliti inteligentnu i na viruse otpornu odjeću, a inspiracija je bila naravno čitava korona situacija.

Tako su napravili Full Metal Jacket – jaknu koja je 65% napravljena od bakra, točnije, u sebi ima čak 11 kilometara tog metala. 

Fotografija: Vollebak

Zašto baš bakar?

Zato jer on ima antimikrobska svojstva, odnosno na njemu se čestice virusa i mikroba ne zadržavaju, i u biti pri kontaktu s njime nestaju.

Kako kažu, kreirali su jaknu ne bi li ukazali na potencijal bakra u izradi same odjeće koja je otporna na viruse, uključujući i aktualni koronavirus.

S jaknom od bakra uvjereni su da je to samo prvi korak u izradi super inteligentne odjeće u borbi protiv virusa i mikroba, te su sada u fazi daljnjih testiranja i uvjereni su da u tome leži budućnost odjeće!

Priznali su da je bio izazov izraditi jaknu koja je u tolikoj mjeri sačinjena od metala, prvenstveno radi visokih cijena materijala i poteškoća u izradi odjeće (vjerujemo da nije lako napraviti bilo što od bakra, kamoli jaknu).

Jakna je dostupna u srebrnoj i crnoj boji, i kažu da nije teška pri nošenju, a da se metal može vidjeti samo pod mikroskopom. Otporna je i na vodu i vjetar, unutra obložena s felpom, a cijena je sitnica od 995 eura!

Pitamo se… Zar nije zgodnije za početak napraviti rukavice? 😀