Edukativne aplikacije

Korisne aplikacije za učenje matematike

Priče

Eh, ta matematika…

Budimo iskreni, matematika je školski predmet koji zadaje najviše glavobolja, ali ja mislim da je ona zapravo vrlo neshvaćena.

U vrijeme u kojem živimo postoji aplikacija za sve, i svi stalno visimo na mobitelima a rijetko se sjetimo od njih potražiti pomoć za matematiku. Današnje aplikacije jako su pametne, i ako se nađete u škripcu s nekim teškim zadatkom, potražite pomoć u nekoj od aplikacija na popisu!

Važno: ovim aplikacijama nije cilj prepisivanje, već pomoć pri učenju i rješavanju matematičkih zadataka i problema!

Photomath

Photomath jedna je od najkorištenijih aplikacija za rješavanje matematičkih problema!

Ona radi tako da mobitelom uslikate matematički zadatak (koji može biti zadatak iz knjige ili pak napisan rukom), kojeg aplikacija skenira te vam daje precizne upute kako pristupiti određenom matematičkom problemu i kako ga riješiti. Uz prikaz koraka, aplikacija će, ako postoje, ponuditi različite metode dolaska do rješenja.

Khan Academy

Khan Academy je prava online školica koja osim matematike obuhvaća i polja programiranja, ekonomije, fizike, kemije biologije… U biti, svega gdje su prisutni brojevi (a to je više, manje – sve).

Ova aplikacija pruža korisno znanje ne samo učenicima, već i profesorima, te nudi video lekcije i interaktivne vježbe kroz sve razine gradiva, od vrtića pa do fakulteta.

Quick Brain

Quick Brain nije kao gore navedene aplikacije namijenjena rješavanju matematičkih problema, već se radi o igri za poboljšanje matematičkih vještina i logičkog razmišljanja.

To je edukativna igra kojom igrači na zabavan način vježbaju znanje o matematici, ali i pamćenje, pažnju, brzinu, reakciju, koncentraciju, logiku itd.

Igre koje na njoj možete naći su množenje, “brza matematika”, točno/netočno matematički kviz, puzzle i mnoge druge!

Brainscape Flashcards

Brainscape Flashcards nije aplikacija samo za matematiku, ali uvelike može pomoći u njenom savladavanju!

Fora je u flash karticama! Flash kartice jedna su od tehnika učenja, a kartica na jednoj strani sadrži pitanja, dok na drugoj odgovor. Flash kartice odlična su tehnika učenja matematičkih formula.

Da ne biste trošili puno vremena na pisanje, Brainscape Flashcards to radi za vas, a ima i zanimljivu funkciju prilagođavanja i stvaranja plana učenja koji je kreiran specifično za svakoga!