Suvenir koji moraš sam sastaviti i uz to je industrijski-lučki motiv? Naravno da ga želimo. 🙂

Iz agilnog kreativnog poduzeća 3Design Šanell već neko vrijeme uveseljavaju zanimljivim proizvodima suvenirskog tipa, prvenstveno, a sada su nas obradovali suvenirom s motivom riječke dizalice.

Za nas koji se bavimo dječjim temama to ne bi bilo toliko zanimljivo da zapravo riječ nije o suveniru koji može lijepo zaposliti i ruke – suvenir “Riječka dizalica” se sklapa od 40 izrezanih drvenih dijelova koji se nalaze u specijalno dizajniranoj kutiji/sanduku koja se prije samog početka otvara malim pajserom smještenim u skrivenom pretincu sa strane sanduka.

Kada se sastavi mjere su joj 250 mm x 100 mm i visine 400 mm, u sanduku koji je dizajniran kao pravi brodski transportni sanduk sa svim oznakama i koji se otvara ‘pajserom’, pored drvenih dijelova nalazi se još ljepilo potrebno za spajanje dijelova i nacrti kao pomoć pri sastavljanju”, objasnio je voditelj projekta Zlatko Šakić u razgovoru za Novi list.

Čini nam se kao nešto sjajno za brušenje rada ruku, snalaženje pri slaganju, ali i razgovor o važnosti pomorstva i lučkog posla od najdavnijih vremena. “Riječka dizalica” nije predstavljana kao kreativna igračka već kreativan suvenir, ali čini nam se da može funkcionirati u svakom pravcu.

Originalan suvenir  možete nabaviti javljanjem samim proizvođačima 3design Šanell i u suvenirnici “Poneštrica“.