Ako ste ikada razmišljali priključiti se cirkusu, razmislite opet… Jer postoji nešto zanimljivije – zbirkus!

Plesni zbirkus je je pilot program suvremenog plesa i novog cirkusa za djecu! U ovom zbirkusu stvarno se svašta može naći: od suvremenog plesa, novog cirkusa i kazališta za djecu, pa do raznih radionica suvremenog plesa i novih cirkuskih vještina – za djecu i mlade!

Fotka: Prostor Plus (Facebook)

On je nastao tijekom ciklusa radionica Festivalska smišljaonica koji se proveo u sklopu projekta “Žiroskop – civilno-javno partnerstvo u upravljanju prostorima kulture u Rijeci, a organiziraju ga djeca u suradnji s Prostorom Plus i Vijećem mladih Benčić, te uz podršku mreže KLIKER.

Fora je u ovom zbirkusu što je to vrsta kulturnog programa kojeg djeca dijelom sama oblikuju, te kroz sudjelovanje uče o raznim važnim elementima organizacije kulturnog događaja!

Ovogodišnji Plesni zbirkus održati će se od 26.4. do 10.5.2020. u Rijeci!

Želim se priključiti!

Odlično, nisi mogao/la bolje vrijeme izabrati, jer u tijeku je poziv za prijavu!

Ukoliko plešeš suvremeni ples, izvodiš neku modernu cirkus stvar, imaš plan za neku izvedbu, ili radionicu, ili oboje, okušaj se u prijavi!

Zbirkus traži neke nove zabavne i poučne predstave, koje govore o djeci, prijateljstvu, zajedništvu, različitosti, ekologiji… A važno je da u njima nema nasilja niti diskriminacije!

Psst! Poželjne su interdisciplinarne i/ili interaktivne predstave 🙂

Kako se mogu prijaviti?

Prijave se zaprimaju do 13. 3. 2020., na email plesnizbirkus@gmail.com, s naslovom emaila: Plesni zbirkus – prijava za sudjelovanje.

Jeste li ‘prošli’ ili ne, također ćete znati putem e-mail obavijesti!

OVDJE možete pročitati sve dodatne informacije i detalje o prijavi!