U razdoblju “prije korone” proveli smo fotografski natječaj kojim smo zajedno s vama legendarni Dječji odjel Stribor htjeli očuvati za sva vremena. Pandemijski procesi omeli su održavanje velike izložbe kao i procese oko izgradnje Dječje kuće, ali za uspomenu objavljujemo izabrane fotografije. A doći će i svijet “poslije korone”… 🙂

Na fotografski natječaj “Tvoj Stribor – priča za budućnost” prijavilo se 15 sudionika s ukupno 56 fotografija kojima je zajednički motiv Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka.

Nakon stručnog žiriranja komisije, (Borislav Božić, predsjednik Fotokluba Rijeka i Fotosaveza Primorsko-goranske županije, Alica Kolarić – voditeljica Dječjeg odjela Stribor i predsjednica Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež Hrvatskog knjižničarskog društva, Stephany Stefan – članica Kreativnog kolektiva Kombinat, multidisciplinarna umjetnica, fotografkinja, Sanja Alijević – knjižničarka u Gradskoj knjižnici Rijeka, voditeljica čitateljskih klubova u Dječjem odjelu Stribor, Ivana Xie Miškulin – učenica Gimnazije Andrije Mohorovičić, članica fotogrupe GAM-a) odabrani su sudionici izložbe, pobjednici te je izdvojena i fotografija s posebnom pohvalom.

Prva nagrada dodjeljuje se autoru Marijanu Rodinu dok su druga i treća nagrada pripale Aleksandru Tomuliću, odnosno Lani Stipančić.

Posebno se pohvaljuje fotografija autora Daria Dorčića.

Uz ove četiri nagrađene fotografije, odabrano je još 16 fotografija (fotografskih cjelina) koje su po kriterijima žirija dio ove vesele izložbe.

S obzirom na novonastalu, izvanrednu pandemijsku situaciju, odlučeno je prikazati izložbu samo na digitalnim kanalima, uz mogućnost naknadnog postava u prostoru kada se za to steknu povoljniji uvjeti.

Zahvale se upućuju svim fotografima, malima i velikima, koji su sudjelovali u još jednoj Striborovoj priči. 😉

Izabrane fotografije: 

Aleksandar Tomulić: Stribor

embed_full

Bojana Čulev 

embed_full

Dario Dorčić: Domaći zadatak

embed_full

Dolores Maršanić: Dijete i slikovnica

embed_full

Emanuela Kocić Antić

embed_full

Gordana Paprika Todorović

embed_full

Klara Stojaković 

embed_full

Klara Stojaković

embed_full

Marijan Rodin

embed_full

Marina Justinić

embed_full

Vanja Pastuhović

embed_full

Vanja Pastuhović

embed_full

Vanja Pastuhović

embed_full

Zlatko Morić

embed_full

Dobitnici: 

Lana Stipančić, 3. mjesto 

embed_full

Aleksandar Tomulić, 2. mjesto

embed_full

Marijan Rodin, 1. mjesto

embed_full

Posebna pohvala

Dario Dorčić: Veliki odmor

embed_full