Ilustracija vectorpocket / Freepik

Dječja kuća koja nastaje u kompleksu Benčić ima i vlastiti magazin koji živi u različitim formama, oblicima, energijama, đirevima… Dobrodošli u novi Brickzineov online dom.

Ta neobična riječ “Brickzine” prvi je puta do vaših ušiju doputovala u prosincu 2017. godine. Pamtit ćemo taj hladnjikav prosinački dan prema cupkanju uz buvljak dječjih igračaka i pokazivanje na mobitelima naše web stranice. Kakvo uzbuđenje! Dječja kuća ima portal!

Rasli smo od tada u okviru digitalnog ekosustava Rijeka 2020, zato i nismo imali pravu vlastitu adresu, a ni sva raskoš sadržaja nije dolazila do punog izražaja. Ipak, prvu verziju online Brickzinea uvijek ćemo pamtiti jer je uz nju stvoreno naše ime, izabran kut kojim ćemo ići i što je potrebno.

U međuvremenu smo naravno otisnuli i dva tiskana Brickzinea, na putu je i treći, uvijek kao jedno posebno lijepo izdanje koje nikada nećeš baciti s police.

No vratimo se mi na nas… Evo ga!

Dobrodošli na nove stranice portala Brickzine, online magazina Dječje kuće o stvaranju kulture, umjetnosti i svega što odrastanje i svijet čini ljepšim:

  • sve “stare” tekstove smo preveli u novo ruho, oni su sada vidljiviji i atraktivniji,
  • nastao je cijeli novi sustav rubrika i kategorija,
  • formirali smo koncept teme mjeseca s puno vezanih članaka
  • članci su bogatiji i kao što vidite sve pršti energijom, bogatstvom, idejama, igrom koje vas nastoje uvesti u svijet drage nam i iščekivane (ljeto 2020. gledamo u tebe!) Dječje kuće.

To je početak, razvijat ćemo se i dalje.

Važna sastavnica svakako je kalendar događanja u kojem ćemo nastojati, koliko to bude moguće, informirati o svim događanjima za djecu i roditelje u riječkoj regiji, a koja imaju premisu kulture, umjetnosti, kreativnosti…

Nadamo se da ćete boraveći na stranicama Brickzinea uvijek pronaći za sebe onu misao koja će vam dan učiniti pomaknutijim na jedan pozitivan način. Zainteresirani za suradnju uvijek se mogu javiti na mail brickzine@brickzine.hr.

Kristian Benić, glavni urednik

Tko i što?

Voditelj projekta i izdavač Brickzinea je Gradska knjižnica Rijeka, a razvija se u partnerstvu s Art-kinom, Gradskim kazalištem lutaka Rijeka, Muzejem moderne i suvremene umjetnosti i Vijećem mladih Benčić kao dio programa Dječje kuće projekta Rijeka 2020 Europska prijestolnica kulture.