Jesi li ikada poslao/la pismo?

1. rujna obilježava se Svjetski dan pisama! Ok, ok, možeš pronać da se to obilježava i 11. svibnja, ali nije loše dva puta godišnje poslati pismo.

Uz e-mailove, SMS-ove, Viber, WhatsApp, Messenger poslati neku informaciju ili poruku postalo je lako i na dohvat ruke.

Pisma su jedna danas već izgubljena forma komunikacije (koju su zadržali oni koji nam šalju račune…). Sigurna sam da mnogi od vas nikada nisu niti poslali pismo. Ovim putem potičem vas da pošaljete pismo! I usput ću vam dati savjete kako da to napravite a da bude prezabavno!

Prvo: odaberi primatelja pisma!

Razmisli kome bi mogao/la poslati pismo. Možeš poslati baki, bratiću, teti, stricu, prijatelju… Važno je imati na umu osobu kojoj pišeš pismo!

Drugo: pripremi pribor!

Zamisli oduševljenje onoga komu pišeš pismo kada u sandučiću pronađe kovertu sa svojim imenom! Wow!

Da bi ti pismo bilo što ljepše i štosnije, uloži malo truda i vjeruj mi, vrijediti će!

Odaberi neki lijepi papir, kemijsku ili olovku, i pažljivo te krasopisom napiši sve što želiš da bude u pismu. Kada napišeš, uvijek možeš nešto lijepo nacrtati, te općenito ukrasiti papir i personalizirati ga prema osobi za koju pismo pišeš. Recimo, ukoliko pišeš pismo baki, a baka voli cvijeće, nacrtaj par cvjetića u kutku papira, i već će pismo izgledati fenomenalno!

Treće: pripremi pismo za slanje

Kada si završio pisati pismo, pronađi kovertu i pažljivo ga složi kako bi se koverta mogla sigurno zatvoriti, i kako se pismo ne bi oštetilo. Kovertu zalijepi na odgovarajući način, i ne zaboravi zaljepiti poštansku marku!

Kada si to sve učinio/la, na prednju stranu potrebno je napisati ime, prezime i adresu osobe koja prima pismo, a iza napiši svoje (da osoba zna od koga je pismo dobila)!

Četvrto: Pronađi poštanski sandučić i ubaci pismo

Kada si sve napravio/la iz prijašnjih koraka, pronađi sebi najbliži poštanski sandučić i ubavi unutra pismo. Kroz nekoliko dana pismo će biti na adresi primatelja!

Vidjeti ćeš u procesu koliko je pisati pismo lijepo i posebno, jer uključuje trud, vrijeme i misao prema toj osobi koja ga prima!