Skockani projekti

5 “uradi sam” ideja s “legićima” za (skoro) svakoga

Priče

Lego kocke obično asociramo s jednom od ovih dvaju stvari: ili super zabavnom aktivnošću, ili jako velikom boli nakon što stanemo na jednu.

No, jeste se ikada zapitali kakve sve super kul kreativne projekte možete izraditi s “legićima”?

Vjerujte mi na riječ kad kažem puno!

Ali prvo, nešto malo o “legićima”!

Dom Lego kocaka je Danska, točnije, radiona Olea Kirka Christiansena, koji je počeo izrađivati drvene igračke još 1932. godine.

Dvije godine kasnije Ole je svoju kompaniju nazvao Lego, prema danskoj frazi leg godt koja bi značila otprilike „igraj se dobro/lijepo“.

1949. Lego je proizveo prvu plastičnu kockicu koja je bila preteča onih kakve znamo danas, i to je bio početak njihove svjetske popularnosti!

Od tad Lego kocke nisu se promijenile, što znači da će Legić iz npr. 1958. savršeno kliknuti s najnovijom kockicom!

Legići su 1998. bili proglašeni igračkom stoljeća, a do danas su toliko raširene po svijetu da postoje izračuni kako na svakog čovjeka u svijetu postoji oko 80 Lego kockica!

Nakon malo povijesti i zanimljivosti o Legićima, vrijeme je da se bacimo na art projekte!

Izradi Lego kutiju za maramice!

Jedan od kul načina za iskoristiti stare Legiće je da izradite kutiju za maramice, i sakrijete onu ponekad malo ružnu kupovnu sa divnom Lego kutijom! Poigrajte se s bojama, figurama i temama – ovako su to zamislili na Minnie Me’s DIY kanalu:

Napravi držač za ključeve!

Vodite li i vi bitku sa ključevima, koji odluče nestati taman kada nam se jako žuri?

Jedno od potencijalnih rješenja je da si nabavite držač za ključeve, a mi vam dajemo ideju kako da uštedite novac i napravite svoj – od legića! Super tutorial za držač možete pogledati na kanalu DaveHax:

Složi Lego labirint!

Još jedna ideja koju možete ostvariti pomoću Lego kockica je Lego labirint!

Sve što vam je potrebno su legići i neka mala kuglica ili špekula, i tako od jedne igračke napravite novu! Zakon! MICSAR64 Lego & More snimili su zgodan tutorial:

Napravi okvir za sliku!

Ovo je jedna totalno simpa ideja! A dodatan plus je što okvir možete složiti u kojoj god veličini i boji!

HotFix Crafts su to učinili ovako:

Izradi Lego stol za igru!

Ovo je toliko fora, a tako jednostavno za napraviti! Eh, da mi je bilo imati ovakav stolić kad sam bila manja, možda mi legići ne bi bili posvuda razbacani…

Uglavnom, sve što vam treba je mali stol, kutija s vodilicom, dvostrana traka i Legići! Ma znate što, sve je objašnjeno u ovom super tutorialu na kanalu
The Handyman’s Daughter:

Hoćete li se okušati u nekom projektu? Ako da, obavezno nam šaljite fotke!