Četvrtak

28. 11. 2019

18 H
Ogranak Trsat/American Corner Rijeka
Sudjelovanje je slobodno za članove Gradske knjižnice Rijeka, a obvezna je prijava na e-mail american.corner@gkri.hr,

četvrtak 28.11. u 18 sati u American Corneru Rijeka (Ogranak Trsat Gradske knjižnice Rijeka) bit će održana radionica izrade kućica za ptice od kombinacije ambalažnog otpada i prirodnih materijala. 

Prilikom izrade kućice za ptice koristi se ambalažni otpad u obliku tetrapaka koji se reže i lijepi, a potom oblaže prirodnim materijalima drvenim grančicama, slamom, korom drveta, suhim biljem ili/i konopom. Sav prirodni materijal se fiksira na tetrapak ljepljenjem silikonskim lljepilom.

Radionica je namijenjena djeci u pratnji roditelja ili drugih odraslih osoba koje bi pomagale u zahtjevnijim radnjama kao što su npr., rezanje grančica i ljepljenje. Radionica je namijenjena i odraslim polaznicima bez djece. Radionica je dio razvoja Zelenog kutka Gradske knjižnice Rijeka.

Za radionicu je predviđeno 10 polaznika. Radionicu održava Kulturno umjetnička udruga Akt iz Opatije koja osigurava i sav potreban materijal. U slučaju da polaznici imaju mogućnost donijeti sa sobom prirodne materijale kao što su šišarke, žirevi, tanke suhe grančice i suho bilje (ili čega se već sjete, a odgovara izradi kućice) – slobodno mogu ponijeti, jer će se ti materijali dodatno upotrijebiti prilikom izrade. Polaznici su slobodni uzeti sa sobom svojih ruku djelo uz savjete voditeljice kako pravilno postaviti kućicu.

Sudjelovanje je slobodno za članove Gradske knjižnice Rijeka, a obvezna je prijava na e-mail american.corner@gkri.hr, porukom Facebook stranici American Corner Rijeka ili osobno za pultom u Ogranku Trsat.